08.11.2012 16:56

"Getliņos" sāk vākt zemeņu ražu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sarkanās "Getliņu" zemenes jau gaida pircējus. Sarkanās "Getliņu" zemenes jau gaida pircējus. Lauma Kalniņa, www.kasjauns.lv

Stopiņu novadā esošais atkritumu apsaimniekotāja SIA "Getliņi Eko" siltumnīcā tuvākajās dienās nogatavosies 800 podiņos iestādītās zemenes, kas pircējiem tiks tirgotas turpat uz vietas uzņēmumā.

 

Katrā no podiņiem iestādīti divi zemeņu šķirnes 'Florin' stādi. Zemeņu šķirne ir īpaši izturīga pret lielu karstumu, un to piegādāja Holandes zemeņu selekcionāri. Šķirne tiek uzskatīta par mūsdienīgu selekcionētu zemeņu šķirni, kuras ogas ir saldas un lielas. Zemenes varēs iegādāties uz vietas Getliņos, savukārt to cena patlaban netiek minēta.

Jāatgādina, ka uzņēmums "Getliņi Eko" siltumnīcu atklāja pērn augustā, un tajā 3625 kvadrātmetru platībā līdzās zemenēm tiek audzēti lielaugļu oranžie tomāti un nokarenie ziedi podiņos. "Getliņi Eko" plāno paplašināt siltumnīcu piedāvājumu, uzbūvējot otru siltumnīcu, kuras platība būs aptuveni 7300 kvadrātmetri. Rīgas domei un Stopiņu novadam piederošais atkritumu poligons "Getliņi Eko" turpina izvērst ar atkritumu apsaimniekošanu tieši nesaistīto darbību.

"Getliņi" jau kļuvuši slaveni ar oranžo tomātu audzēšanu siltumnīcās, tiek audzētas arī puķes, bet vasarā kā dabīgie "zālespļāvēji" poligonā tiek izmantotas aitas. SIA "Getliņi Eko" apgrozījums pagājušajā gadā sasniedzis 7,53 miljonus latu. Tas ir par 11,6 % vairāk nekā 2010. gadā, kad kompānijas apgrozījums bija 6,74 miljoni latu, bet peļņa sarukusi par 19,4 % – no 989 003 latiem 2010. gadā līdz 797 170 latiem 2011. gadā, vēsta biznesa portāls "Nozare.lv".