23.10.2012 11:56

"Melnās kafijas" apgrozījums pērn – Ls 7,72 miljoni latu

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ķekavas novadā esošās kafijas ražotnes SIA "Melnā kafija" apgrozījums pērn ir palielinājies divas reizes.

Uzņēmuma apgrozījums pagājušajā finanšu gadā bija 7,72 miljoni latu, kas ir vairāk nekā divkārtīgs palielinājums salīdzinājumā ar iepriekšējo finanšu gadu, liecina "Firmas.lv" informācija.


Uzņēmuma finanšu gads ilgst no 1. jūlija iepriekšējā gadā līdz 30. jūnijam. 2010. finanšu gadā "Melnā kafija" strādāja ar 3,13 miljonu latu apgrozījumu. Pagājušajā finanšu gadā tā strādāja ar 42 542 latu zaudējumiem salīdzinājumā ar 53 142 latu peļņu gadu iepriekš.

Kā norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā, apgrozījuma pieaugums skaidrojams ar mātesuzņēmuma "Lofbergs Lila" kafijas izplatīšanas sākšanu Lietuvā, kur nodibināta "Melnās kafijas" filiāle. Savukārt zaudējumi saistīti ar investīcijām mārketingā, kā arī ar sarežģīto situāciju finanšu tirgos un zaļo kafijas pupiņu cenu svārstībām biržā. Plānots, ka zaudējumi tiks segti no nākamo gadu peļņas.

Tāpat ziņojumā norādīts, ka šajā finanšu gadā "Melnā kafija" plāno pārņemt "Lofbergs Lila" tirdzniecības vadību arī Igaunijā, tā izveidojot Baltijas tirdzniecības un mārketinga struktūru.

"Melnā kafija" darbu sāka 1996. gadā Ķekavas pagasta "Vecsilos". Uzņēmuma darbības sfēra ir dabiskas pupiņu un maltās kafijas ražošana, fasēšana un pārdošana, kā arī kafijas aparātu pārdošana, noma un apkalpošana. Uzņēmums nodarbina 48 cilvēkus. "Melnās kafijas" galvenie eksporta tirgi ir Lietuva, Igaunija, Krievija, Somija un Baltkrievija, arī Lielbritānija un Īrija. "Melnās kafijas" īpašnieks kopš 2010. gada septembra ir zviedru kompānija "Lofbergs Lila", vēsta biznesa portāls "Nozare.lv".