17.10.2012 10:06

Joprojām pieprasītākās privātmājas ir tuvajā Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Aktivitāte savrupmāju segmentā septembrī nav būtiski palielinājusies, vislielākā interese joprojām ir par tām, kas atrodas tuvu Rīgai esošajos novados.

 

Pircēju pieprasītākās ir savrupmājas 200 līdz 250 kvadrātmetru platībā ar 1000 līdz 1200 kvadrātmetrus lielu zemes gabalu. Šādu māju cenas pieprasītākajās Pierīgas vietās, piemēram, Mārupē, Babītē, ir 1000 eiro (700 latu) kvadrātmetrā, attālākās vietās, piemēram, Spilvē, Baložos – 800 līdz 900 eiro (560 līdz 630 lati) kvadrātmetrā, atsaucoties uz nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" mājokļu tirgus pārskatu vēsta biznesa portāls "Nozare.lv".

Nav pieprasījuma pēc iepriekšējos gados būvētām lielas platības mājām, kuru piedāvājuma cenas neatbilst pašreizējai tirgus situācijai. Izvēloties māju, pircēji lielu uzmanību pievērš tās atrašanās vietai, apkārtējai infrastruktūrai, piemēram, veikaliem, bērnudārzam, skolai. Tāpat būtisks faktors īpašuma izvēlē ir apkures veids un tā izmaksas, teikts pārskatā.

Par savrupmāju iegādi Rīgas apkārtnē interesējas arī ārzemju pircēji, kas pēc īpašuma iegādes vēlas saņemt termiņuzturēšanās atļauju. Šos pircējus galvenokārt piesaista mājas Daugavas kreisajā krastā, viņu izvēlē svarīgs faktors ir lidostas, Rīgas centra un Jūrmalas tuvums.

Saglabājas pieprasījums pēc savrupmāju īres, teikts pārskatā. Mājas īrē gan vietējie iedzīvotāji, gan arī ārzemnieki, kas Latvijā strādā. Īres maksa par kvalitatīvām savrupmājām labās Rīgas un Pierīgas vietās atkarībā no platības sasniedz 1000 līdz 1500 eiro (700 līdz 1050 latus) mēnesī.