17.10.2012 09:30

Baldonē ar jaunu rūpnīcu ienāks uzņēmums tvaicētu dārzeņu ražošanai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Patlaban SIA "Nissi" ražotnēs vidēji mēnesī tiek saražotas 50 tonnas produkcijas - fasēti zaļumi, svaigi, mizoti dārzeņi un tvaicēti dārzeņi, taču ar jaunās rūpnīcas uzcelšanu Baldonē jaudu varētu palielināt līdz 150-200 tonnām pārstrādātu dārzeņu mēnesī. Patlaban SIA "Nissi" ražotnēs vidēji mēnesī tiek saražotas 50 tonnas produkcijas - fasēti zaļumi, svaigi, mizoti dārzeņi un tvaicēti dārzeņi, taču ar jaunās rūpnīcas uzcelšanu Baldonē jaudu varētu palielināt līdz 150-200 tonnām pārstrādātu dārzeņu mēnesī. arhīvs

Dārzeņu pārstrādes uzņēmums SIA "Nissi" gatavojas būvēt jaunu rūpnīcu Baldonē, ieguldot vairāk nekā vienu miljonu latu, plānojot trīskāršot pašreizējās jaudas un palielinot eksporta daļu līdz 70 %.

"Patlaban uzņēmumam ir ražotnes Rīgā un Jelgavā, tomēr tas nav racionāli, tādēļ plānojam trīs gadu laikā abas ražotnes apvienot vienā kompleksā, izveidojot jaunu rūpnīcu. Par tās atrašanās vietu izvēlēta Baldone, kas ir stratēģiski svarīgs punkts no loģistikas viedokļa," intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" atklāja uzņēmuma īpašniece Ilona Āboliņa.

Kopumā abās ražotnēs vidēji mēnesī patlaban tiek saražotas 50 tonnas produkcijas – fasēti zaļumi, svaigi, mizoti un tvaicēti dārzeņi. Viņa norādīja, ka jaunajā rūpnīcā tiks ieguldīts vairāk nekā viens miljons latu.

"Plānots, ka rūpnīcā atradīsies divi cehi, kuros tiks veikts pilns dārzeņu apstrādes cikls – iepirkšana, pārstrāde, iepakošana un loģistika. Šī rūpnīcas jauda būs vismaz 150–200 tonnu pārstrādātu dārzeņu mēnesī salīdzinājumā ar 50 tonnām patlaban," atzina uzņēmēja.

Viņa arī sacīja, ka "Nissi" pamatprodukcija ir apstrādāti un porcijā iepakoti dārzeņi, kas aizņem 60 % uzņēmuma produktu portfeļa, bet 30 % – īpašā iepakojumā tvaicēti dārzeņi, galvenokārt bietes, kartupeļi un pupiņas.

"Esam specializējušies uz dārzeņu apstrādi, nākotnē tomēr akcentējot tvaicēto dārzeņu segmentu. Atšķirībā no svaigi mizotā dārzeņa, tvaicētajam jau ir pievienotā vērtība – tas ir svaigs produkts sterilā iepakojumā ar pusgadu ilgu uzglabāšanas termiņu," norādīja I. Āboliņa.

Vienlaikus viņa atzina, ka iedzīvotāju pirktspēja joprojām ir ļoti zema un, ja uzņēmumam nebūtu eksporta tirgu, tas sen būtu aizgājis "pa skuju taku".

"Patlaban eksportam aiziet 40 %, vietējam tirgum – 60 %. Pēc Baldones projekta īstenošanas plānojam eksportu palielināt līdz 70 %. Eksportējam uz Baltijas valstīm un intensīvi pārrunājam sadarbības iespējas ar Skandināvijas valstīm, kur liela interese gan no "HoReCa" sektora, gan vairumtirgotājiem ir par tvaicētajiem dārzeņiem," sacīja uzņēmuma vadītāja.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, SIA "Nissi" apgrozījums pērn bija 629 509 lati, kas ir par 6,4 % mazāk nekā 2010. gadā, kad apgrozījums bija 672 484 lati. Uzņēmuma peļņa bija 28 538 lati, kas ir par 26 % mazāk nekā gadu iepriekš, kad peļņa bija 38 465 lati. SIA "Nissi" pilnībā pieder I. Āboliņai.

Pilnu interviju ar uzņēmuma īpašnieci var izlasīt "Nozare.lv" sadaļā "Intervijas. Viedokļi".