16.10.2012 20:32

Mores uzņēmums "Husvik" būvēs miljonus vērtu slimnīcu Norvēģijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Viens no uzņēmuma projektiem celšanas procesā. Viens no uzņēmuma projektiem celšanas procesā. http://www.husvikhus.com

Siguldas novada Mores pagastā esošais uzņēmums SIA "Husvik" parakstījis piecus miljonus eiro vērtu līgumu par fasāžu piegādi jaunas slimnīcas jaunbūvei Norvēģijas austrumos.

 

Tas ir viens no lielākajiem būvobjektiem Norvēģijā, kura realizācija plānota 2013. gadā. Ēkas kopējā platība ir 80 000 m², fasādes kopējais garums – aptuveni divi kilometri.

SIA "Husvik" tika izvēlēts konkursā, kurā piedalījās vairāki Eiropas uzņēmumi. Pasūtītāja galvenie vērtēšanas kritēriji bija stabilas un drošas piegādes, atsauksmes no jau realizētiem projektiem Norvēģijā, konstruktoru zināšanas un profesionalitāte, Norvēģijā pieņemto būvnormatīvu pārzināšana, ražotāja iegūtie sertifikāti un cena.

Šā līguma ietvaros SIA "Husvik" nodrošinās ne tikai rasējumu izstrādi un paneļu ražošanu, bet arī veiks montāžas darbus būvlaukumā, kur aptuveni 10 mēnešu garumā tiks nodarbināti 12 līdz 14 speciālisti.

"Esmu ļoti apmierināts ar mūsu uzņēmuma sasniegtajiem darba rezultātiem, kas mums deva iespēju iegūt tiesības parakstīt šo līgumu. Tas ļaus vēl vairāk nostiprināt mūsu darbības pamatus 2013. gadā. Mūsu uzņēmuma vadībā ir tikai Latvijas darbaspēks, un mūsu darba panākumi lielā mērā balstās uz to, ka darbinieki ir pilnībā apguvuši jaunāko būvniecības tehnoloģijas," saka SIA "Husvik" valdes priekšsēdētājs Petters Lundebijs.

Šogad SIA "Husvik" veicis piegādes 17 dažāda apjoma un sarežģītības pakāpes nekustamā īpašuma attīstības objektiem Norvēģijā, piemēram, fasādes daudzdzīvokļu mājām, paneļus privātmājām un rindu mājām ekskluzīvos Norvēģijas rajonos, informē uzņēmuma pārstāve Ilona Fedosejeva.