13.10.2012 10:37

"Kāli" – viesmīlīgākais viesu nams Ķekavā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
"Kāli" – viesmīlīgākais viesu nams Ķekavā www.kali.viesumajas.lv/lv/viesu-nams/kali

18 kilometrus no trokšņainā Rīgas centra, klusā dabas nostūrī Ķekavas novadā jau 12 gadus darbojas viesu nams "Kāli".

Ar saimnieka Gunta Rukliša un viņa dzīvesbiedres Inas gādību te norisinās plašas sporta spēles, tiek rīkotas jautras darba ballītes, bieži svinētas kāzas un pavadīti neskaitāmi silti vakari, peroties pirtiņā.

Ir saulains rudens rīts. Skaistās guļbūves ietinusi viegla migla. Pretim steidz viesu nama saimniece Ina ar mazo pavadoni – sunīti Fito. Izrādot plašo teritoriju, saimniece kavējas atmiņās – sākotnēji te bijis vien aizaudzis zemesgabals. "Īpašumu iegādājāmies 2000. gadā un izlēmām, ka gribam darboties tepat uz vietas. Tā pamazām, pamazām un uzcēlām mazāko viesu mājiņu. Pēc trīs gadiem jau tapa lielā māja."

Interesantais viesu nama nosaukums cēlies no Madonas puses. "Vīra mammai ir māja pie Kālu ezera Vestienā, Madonas pusē." Saimniece stāsta, ka viesu nams ir ģimenes uzņēmums – sagaidot atpūtniekus, te rosās Ina ar dzīvesbiedru, un palīgā steidz abas meitas Anita un Laine.

Ieguldot rūpīgu darbu, viesu nams aizvien paplašinājies un pašlaik piedāvā atpūtas iespējas visdažādākajām gaumēm. "Kālos" ir telpas banketiem un svinībām divās ēkās, kuras atrodas ūdenskrātuves dažādos krastos – mazā pirts un lielā pirts. "Pie mums vienlaikus, viens otram netraucējot, var rīkot divus dažādus pasākumus." Abas ēkas nošķir dīķis, kurā atpūtnieki ūdens priekus var baudīt, braucot ar laivām, katamarānu, peldoties vai makšķerējot foreles un karpas. "Dīķī dzīvo arī vēži. Tas nozīmē, ka ūdens ir tīrs," smaidot piebilst saimniece. Mazās pirts banketu zālē ērti jutīsies pat līdz 40 viesu. Savukārt otrajā stāvā iekārtotas ērtas guļvietas 20 personām. Vēl iespējamas noīrēt arī papildu guļvietas namiņā uz pussaliņas. Ja nepieciešams, viesiem paredzētas arī bezmaksas telšu vietas. Savukārt lielajā ēkā ar pirti ērti jutīsies līdz pat 80 viesiem. Guļvietas atrodas otrajā stāvā un blakus esošajā divstāvu namiņā. Lielajā pirtī ierīkots apsildāms baseins. Taču tiem viesiem, kuriem pievilcīgāks šķiet vēsāks ūdens, ir iespēja atvēsināties ezerā. Pirtis ir kurināmas ar malku, pieejamas pirtsslotas. Viesu ērtībām abās pirtīs ierīkotas labiekārtotas virtuves, kurās ēdienu var pagatavot paši. "Kālu" saimnieki gan piedāvā arī galdu klāšanu viesībām un kāzām.

Neaizmirstamas kāzu svinības "Kālos" notikušas pulkam jauno pāru, te ir īpašs jaunlaulāto namiņš. Sešus hektārus plašā teritorijā ir piemērota plašiem pasākumiem – ballēm, kāzām, jubilejām, sporta spēlēm. Lielisku atpūtu te var baudīt arī mazākas kompānijas un ģimenes. "Pie mums uz pirti brauc pārīši vai ģimenes kopā ar bērniem. Viņi var nopērties pirtiņā, cept gaļu, baudīt vakaru, atpūšoties lapenē." Bērni var kārtīgi izšūpoties šūpolēs vai šļūkt pa slidkalniņu.

Ina piebilst, ka vienmēr aicina interesentus ar šādiem vārdiem: "Atbrauciet un apskatiet!"

Virtuāli viesu namu var aplūkot interneta vietnē www.kali.viesumajas.lv, sazināties ar saimniekiem – zvanot pa tālruni 29229582 vai 29274801, vai rakstot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..