12.10.2012 11:24

"Olainfarm" vēlas savā īpašumā iegūt 60–80 aptiekas

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Olaines novadā esošais farmācijas uzņēmums "Olainfarm" vēlētos savā aptieku ķēdē 60–80 aptiekas.

Šis aptieku skaits būtu pietiekams, vairāk uzņēmumam nevajadzētu, intervijā laikrakstam "Telegraf" saka padomes priekšsēdētājs Valērijs Maligins, piebilstot, ka tas būtu apmēram 10 procenti no Latvijas aptieku tirgus.


Ar tādu zāļu mazumtirdzniecības tirgus daļu akciju sabiedrība nenokļūs antimonopola likumdošanas redzeslokā, kā arī šis mērķis atbilst uzņēmuma stratēģijai – neieguldīt vienā valstī vairāk nekā 10 procentu investīciju un līdz ar to maksimāli pazemināt tā saucamo politisko risku, skaidro uzņēmējs.

Par nodomu veidot farmācijas mazumtirdzniecības vietu tīklu "Olainfarm" paziņoja 2010. gada maijā. Patlaban AS "Olainfarm" īpašumā esošā aptieku ķēde sastāv no 36 aptiekām. Drīzumā ir plānots sākt AS "Olainfarm" aptieku apvienošanu zem viena zīmola, kura nosaukums būs "LV aptieka".

"Olainfarm" apgrozījums šī gada pirmajos sešos mēnešos pieaudzis par 27 procentiem salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn un sasniedzis 22,7 miljonus latu.

Patlaban "Olainfarm" produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

Uzņēmuma 2012. gada budžets un darbības plāns paredz, ka uzņēmuma apgrozījums šogad sasniegs 48 miljonus latu, bet peļņa veidos 8,6 miljonus latu. Saskaņā ar 2012. gada pirmā ceturkšņa neauditēto pārskatu realizācija ir sasniegusi 25 procentus no gada plānotā apjoma, bet peļņa – 28 procentus no gadā plānotās.

"Olainfarm" pērn guvis rekordlielu peļņu 6,8 miljonu latu apjomā, kas bijusi par 93 procentiem lielāka nekā 2010. gadā, kad tā bija 3,53 miljoni latu. "Olainfarm" koncerna apgrozījums pērn bija 36,71 miljons latu, vēsta aģentūra LETA.