11.10.2012 11:37

Daugmalē izveidota aptieka, uz Ķekavu vairs nebūs jābrauc

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptiekas atklāšanas dienā. Aptiekas atklāšanas dienā. Vineta Bērziņa

Septembra nogalē Ķekavas novada Daugmalē durvis vērusi "Lavandas aptieka", kas nozīmē, ka ciema iedzīvotājiem turpmāk pēc medikamentiem nebūs jāmēro ceļš uz Ķekavu, Baldoni vai Rīgu.

Aptiekas pakalpojumi Daugmalē nebija pieejami vairākus gadus, bet šogad divas uzņēmīgas farmaceites, bijušās kolēģes no Zāļu valsts aģentūras – Ilze Kronberga un Ineta Viļuma – uzdrošinājās dibināt uzņēmumu "Lavandula".


Kā stāsta jaunās aptiekas vadītāja I. Kronberga, kura ir ķekaviete un kā farmaceite līdz šim strādājusi un darbojās aptiekā "Pie Dālderiem" Ķekavā, ideja par aptiekas dibināšu ir sen lolots sapnis, kas beidzot ir piepildījies: "Vārds lavandula latīniski nozīmē 'lavanda', tādēļ aptieku nosaucām par "Lavandas aptieku"."

Viņa norāda, ka "tā nepieder nevienai aptieku ķēdei, kas ir pozitīvi gan farmaceitam, gan pacientam, jo farmaceitiem nav jāizpilda aptieku ķēdes uzliktie nosacījumi, un mēs varam būt brīvas savā profesijā, ieteikt, mūsuprāt, efektīvāko, piemērotāko ārstēšanas līdzekli katram pacientam, aptiekas klientam".

Aptiekā ir pieejamas ne tikai recepšu un bezrecepšu zāles, uztura bagātinātāji, bet arī bērnu pārtika, higiēnas preces, kosmētika, brilles un citas ikdienā nepieciešamas lietas.

"Lavandas aptieka" atrodas Daugmalē, mājā "Alpi" (ēkā, kurā atrodas pasts un veikals "Aibe"). Tās darba laiks: pirmdienās, svētdienās – slēgts, otrdienās, trešdienās, piektdienās pulksten 9.00–16.00, ceturtdienās 12.00–19.00, sestdienās – 10.00–14.00.