04.10.2012 10:41

Ķekavas "Liiba" atvērts "autlet" veikals; cer uz nopietnu konkurenci ar Rīgu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas "Liiba" atvērts "autlet" veikals; cer uz nopietnu konkurenci ar Rīgu arhīvs

Visā pasaulē populārais un inovatīvais mazumtirdzniecības koncepts – "autlets" (outlet) – gūst aizvien plašāku ievērību Latvijā.

Paralēli daudzajiem "autletiem" Rīgā šis tirdzniecības formāts sāk iekarot arī Latvijas reģionus. Tostarp septembra vidū durvis apmeklētājiem vēra "autlets" "Alk Outlet" tirdzniecības centrā "Liiba" Ķekavā, kas pircējiem piedāvā populārāko zīmolu alkoholiskos dzērienus par mazām cenām," informē t/c "Liiba" direktore Baiba Veide, piebilstot, ka Ķekavas tirdzniecības centrs vēlas kļūt par sava veida pionieri "ārpus lielpilsētu tirdzniecībai", kas ir jau pierasta prakse lielākajās Eiropas metropolēs.

Jaunā "Alk Outlet" veikala tirdzniecības zāle ir 300 kvadrātmetru liela, un tajā pircējiem iespējams par cenām, kas ir 20–30 % mazākas nekā parastajos veikalos, iegādāties visus populārākos, kā arī daudzus mazāk zināmus alkoholisko dzērienu zīmolus. "Alk Outlet" saviem apmeklētājiem piedāvā alkoholisko dzērienu lietošanai nepieciešamos aksesuārus un bezalkoholiskos dzērienus," stāsta B. Veide. Kopumā jaunajā "autletā" pieejamas aptuveni 600 dzērienu pozīcijas un apmēram 200 pozīcijas ar aksesuāriem.

"Jaunā "autleta" apmeklētāju vidū mēs redzam ne tikai Rīgas un Pierīgas iedzīvotājus, bet arī nelielās kafejnīcas un restorānus, jo piedāvātās cenas daudzām precēm būs patiešām ļoti konkurētspējīgas," uzsver B. Veide, papildinot, ka visa prece nopērkama uzreiz, nevis ir jāpasūta.

T/c "Liiba" Ķekavā tika izvēlēts par mājvietu jaunajam "Alk Outlet", balstoties uz Eiropas pieredzi, kur lielie tirdzniecības centri un dažāda veida "autleta" tipa veikali tiek izvietoti ārpus pilsētu centriem – pat 50–100 kilometru attālumā no tiem. "Pircējiem ir ērti nedēļas nogalēs izbraukt uz šādiem veikaliem un iegādāties produkciju vairumā par ļoti izdevīgām cenām," skaidro B. Veide, piebilstot, ka t/c "Liiba" iet līdzi laikam un vēlas kļūt par pionieri šādai "ārpus lielpilsētas" tirdzniecībai. "Esam pārliecināti, ka pircējiem attālums no Rīgas līdz Ķekavai nav šķērslis, lai atbrauktu uz mūsu tirdzniecības centru, kur tiek piedāvātas kvalitatīvas preces par mazāku cenu, kā arī labas izklaides un atpūtas iespējas visai ģimenei," viņa stāsta.

T/c "Liiba'' kā divstāvīgs kompaktgalerijas tipa tirdzniecības centrs ar kopējo platību 9335 kvadrātmetri tika atklāts 2009. gada aprīlī. Šobrīd centrā ir 54 tirdzniecības vietas, no kurām populārākie pārstāvētie veikalu tīkli ir grāmatu veikals "Jānis Roze"", "Seppälä", "Pet Center", "A Aptieka", apģērbu tīrītava "Irve", "Optimus mēbeles", "Daugava", "Bauskas gaļas nams" un pārtikas veikals "Elvi". Ķekavas tirdzniecības centrā iespējams saņemt arī dažādus pakalpojumus, kas nav pieejami citos līdzīgos centros, jo tajā atrodas ārstu prakse, veterinārā klīnika, kā arī ir skaistumkopšanas salons un sporta klubs. Salīdzinot 2011. ar 2010. gadu, apmeklētāju skaita palielinājums vidēji gadā bijis 10 %, atsevišķos mēnešos sasniedzot pat 15 %. Plānots, ka šāda apmeklētāju pieauguma dinamika būs arī šogad. Apgrozījuma palielinājums gadā līdz šim vidēji bijis 8 %.