20.09.2012 14:17

Divās desmitgadēs "Spilvā" saražots 140 000 tonnu produkcijas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Spilvas" produkcija. "Spilvas" produkcija. arhīvs

Par godu 20 gadu jubilejai "Spilva" laidusi apgrozījumā uzņēmuma senāk ražotos produktus – "Tomātu mērci" un "Mārrutki" – ar etiķetēm, ar kādām šos produktus pazina pirms divdesmit gadiem.

 

"Divi senākie un vieni no atpazīstamākajiem "Spilvas" produktiem izvēlēti, lai atsauktu atmiņā vai jaunākajām paaudzēm atrādītu to, kāda izskatījās produkcija veikalu plauktos deviņdesmito gadu sākumā. Kopumā ar retro etiķetēm ir saražotas 100 000 "Tomātu mērces" un 40 000 "Mārrutku" burciņu," informē "Spilvas" mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne.

Uzņēmums "Spilva" dibināts 1992. gada 10. augustā, bet oficiāla reģistrācijas apliecība uzņēmumam izsniegta mēnesi vēlāk – tā paša gada 10. septembrī. Uzņēmums sāka darbu uz Bulduru sovhoztehnikuma konservu ceha bāzes, un tika radīts zīmols "Spilva". Sākotnēji uzņēmums darbojās nelielās telpās, izmantojot tikai divas ražošanas līnijas un pieticīgu tehnisko bāzi.

Pašlaik ar "Spilvas" vārdu pazīstami aptuveni 600 dažādu produktu, no kuriem 79,2 % tiek ražoti Rīgas apkaimē – uzņēmuma ražotnē Babītes novada Spilvē. No 20 gadu gaitā "Spilvā" saražotajiem 140 000 tonnu dažādu produktu aptuveni trešdaļa ir tomātu mērces un kečupi.