20.07.2018 12:22

Maizes ceptuve "Lāči" pērn par 9,5% palielināja apgrozījumu

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Maizes ceptuve "Lāči" pērn par 9,5% palielināja apgrozījumu arhīvs

Maizes un konditorejas izstrādājumu ražotājs "Lāči" pagājušajā gadā strādāja ar 8,14 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt "Lāču" peļņa samazinājās par 20,7% - līdz 132 601 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

"Aizvadītajā gadā ļoti raženi strādājām, cīnījāmies ar vējdzirnavām - krītošu vai lēzenu maizes tirgu, kas neļāva mums sasniegt visus iecerētos mērķus. Cītīgi strādājām pie jauniem projektiem un produktiem," komentējot aizvadītā gada rezultātus, aģentūrai LETA sacīja maizes ceptuves "Lāči" vadītājs un īpašnieks Normunds Skauģis.

Viņš teica, ka "Lāču" finanšu rezultāti pērn būtu bijuši labāki, ja nebūtu radušās papildus loģistikas un transporta izmaksas. Tāpat pērn kāpa cenas atsevišķām izejvielām, piemēram, malkai. Pieauga arī darbaspēka izmaksas.

"Lāči" vadītājs sacīja, ka aizvadītajā gadā maizes ceptuve realizēja investīciju projektus, tostarp sakārtoja apkures sistēmu un investēja ventilācijā, ledusskapjos un tehnoloģiskajās iekārtās, kas ir nepieciešamas saimnieciskajai darbībai.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā "Lāči" turpināja attīstīties, aktīvi piedalījās Eiropas Savienības (ES) atbalsta projektos, atjaunoja ēkas un infrastruktūru, iegādājās jaunus pamatlīdzekļus, strādāja pie jaunu klientu piesaistes un jaunu eksporta tirgu apgūšanas, kā arī pārdošanas cenu koriģēšanas, lai atgrieztos uz straujākas izaugsmes ceļa. Maizes ceptuve aktīvi strādāja pie jaunu, kvalitatīvu produktu izstrādes, kā arī izslēdza no sortimenta "neejošās" jeb peļņu nenesošās preces.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka kompānija 2016.gadā strādāja ar 7,432 miljonu eiro apgrozījumu un 167 198 eiro peļņu.

"Lāči" dibināti 1995. gadā Babītes pagastā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 961 860 eiro. "Lāči" pilnībā pieder Normundam Skauģim. "Lāču ceptuvei" pieder 16 veikali Rīgā un Latvijas reģionos.