06.09.2012 17:02

Sējas novadā darba vietas ir, bet darbinieku nav

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sējas novadā prasītāju pēc darbiniekiem ir vairāk, nekā darba ņēmēju. Sējas novadā prasītāju pēc darbiniekiem ir vairāk, nekā darba ņēmēju. arhīvs

"Strādāt gribētāju mums nav," tik patiess ir Sējas novada mērs Guntis Liepiņš.

Vietējā darba tirgū uzņēmēji piedāvā darbu, taču bieži no iedzīvotāju puses interese par to ir maza vai vispār nav nekāda, viņš novērojis. Ir lielas zemnieku saimniecības, kuras jau ilgu laiku nevar atrast strādniekus, tāpat problēmas ir ar mazkvalificētāka darbaspēka nodrošinājumu novadā – trūkst malkas cirtēju, pirmskolas izglītības iestāžu pedagogu, celtnieku, palīgstrādnieku.

"Visu vasaru stāv sludinājumi, neviens pat interesējies nav," nosaka G. Liepiņš, norādot, ka arī ar sociālajiem pabalstiem iedzīvotāji neesot "izlutināti", kamdēļ varētu atļauties nestrādāt. Vairāk par to video intervijā:



Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" turpina izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

Iepriekš:
Sējā par medicīnu nesūdzas; cilvēki uzticas ģimenes ārstu palīgiem