06.07.2018 09:16

"Orkla Foods Latvija" apgrozījums pagājušajā gadā pieauga par 5,4%

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Orkla Foods Latvija" apgrozījums pagājušajā gadā pieauga par 5,4% orkla.lv

Zīmolu "Spilva" un "Gutta" īpašnieka "Orkla Foods Latvija" apgrozījums pagājušajā gadā bija 31,517 miljoni eiro, kas ir par 5,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 6,2% – līdz 2,304 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn kompānija savu produkciju turpināja realizēt gan iekšzemē, gan ārvalstīs. Nemainīgi lielāko daļu realizācijas kompānija ieguva no Latvijā realizētās produkcijas. Kopumā uzņēmuma realizācijas ieņēmumi Latvijā pērn veidoja 22,8 miljonus eiro, kas ir par 2,5% mazāk nekā 2016. gadā. Kompānija turpināja attīstīt esošos eksporta tirgus, kur kopējie realizācijas ieņēmumi pērn palielinājās par 33,7%, sasniedzot 8,7 miljonus eiro. Būtiskākais eksporta tirgus pieaugums uzņēmumam bija uz Somiju un Lietuvu.

Kompānijas vadība norāda, ka ar mērķi koncentrēties darbam specializētajās kategorijās un stiprināt uzņēmuma konkurētspēju pagājušā gada sākumā no "Orkla" ražotnes Igaunijā uz Latviju noslēdzās majonēzes un salātu mērču ražošanas pārcelšana Igaunijas un Somijas tirgiem, kā arī no Lietuvas rūpnīcas uz "Orkla Food Latvija" ražotni tika pārcelta sinepju, salātu mērču, majonēzes un tomātu mērču ražošana Lietuvas tirgum. Savukārt "Gutta" sulu, nektāru un sulas dzērienu ražošana pārcelta uz Igauniju, bet ūdens un atspirdzinošo dzērienu ražošana turpinās kompānijas ražotnē Valdlaučos.

Kompānija pērn turpināja investēt uzņēmuma attīstībā un produkta kvalitātes uzlabošanā gan par saviem līdzekļiem, gan piesaistot Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļus. "Orkla Food Latvija" ražotnē Babītes novada Spilvē ir pabeigta jaunas ražošanas līnijas uzstādīšana, uz kuras kompānija plāno ražot salātu mērces un majonēzes jauna dizaina pudelēs Latvijas un eksporta tirgiem. Līnijas ierīkošana un jauna iepakojuma izstrādē kompānija investējusi 122 000 eiro. Kopējais uzņēmuma investīciju apmērs 2017. gadā sasniedza 1,18 miljonus eiro.

Jau ziņots, ka "Orkla Foods Latvija" 2016. gadā sāka vērienīgu projektu saistībā ar strukturālām izmaiņām visās "Orkla Foods" ražotnēs Baltijas valstīs. Projekta galvenais mērķis bija veikt rūpnīcu specializāciju, padarot tās efektīvākas noteiktu produktu grupu ražošanā. Saistībā ar šo projektu "Orkla Foods Latvija" ražotne Babītes novadā specializējusies mērču un majonēzes ražošanā, kļūstot par šo produktu ražotāju ne tikai Latvijas, bet arī Igaunijas, Lietuvas un Somijas tirgiem.

Tāpat vēstīts, ka "Orkla Foods Latvija" apgrozījums 2016. gadā bija 29,909 miljoni eiro, kas ir par 22,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 34,6% un sasniedza 2,169 miljonus eiro.

Norvēģu kompānija "Orkla" 2014. gada augustā iegādājās koncernu "NP Foods", savukārt oktobrī pieņēma lēmumu apvienot "NP Foods", AS "Laima", AS "Staburadze" un AS "Latfood" vienā uzņēmumā, kura nosaukums ir SIA "Orkla Confectionery and Snacks Latvija", bet SIA "Spilva" un AS "Gutta" tika apvienotas uzņēmumā ar nosaukumu "Orkla Foods Latvija".