27.06.2018 13:32

"Lat Eko Food" tehnoloģiskajā aprīkojumā zvejas produktu ražošanai ieguldīs 600 999 eiro

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Lat Eko Food" tehnoloģiskajā aprīkojumā zvejas produktu ražošanai ieguldīs 600 999 eiro latekofood.lv

Bērnu pārtikas produktu ražotājs "Lat Eko Food" Ādažos iekārtas un aprīkojumu zvejas produktu pārstrādei un ražošanai iegādāsies par 600 999 eiro, kas ir vairāk nekā uzņēmums sākotnēji tajā plānoja ieguldīt, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Attiecīgās iekārtas un aprīkojumu kompānijai piegādās Igaunijas uzņēmums "Tan Ter Consulting", kas bija viens no trim pretendentiem "Lat Eko Food" izsludinātajā iepirkumu konkursā par bioloģiskās pārtikas ražotnes iekārtu un aprīkojuma iegādi zvejas produktu pārstrādei un ražošanai, un tā līgumcena ir 600 999 eiro (496 694 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN)). Sākotnēji "Lat Eko Food" tehnoloģiskajā aprīkojumā plānoja ieguldīt mazāku summu - 450 000 eiro.

Investīciju projektu plānots īstenot "Lat Eko Food" ražotnē Muižas ielā, Ādažos līdz 2019.gada 1.jūlijam, piesaistot finansējumu Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda (EJZF) pasākumā "Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde".

Tostarp "Lat Eko Food" plāno iegādāties karuseļtipa pildīšanas iekārtu ar tilpuma dozēšanas sistēmu, kas paredzēta dažādas konsistences dažādu zivju pārstrādes produktu, kā piemēram, biezeņu, pastētes un produktu ar zivs gabaliņiem, pildīšanai. Tāpat kompānija plāno iegādāties ūdens rezervuāru, taras žāvētāju marķēšanas līniju, saldēšanas kameru zvejas produktiem, autoklāva grozus, stikla taras vāku atvēršanas spēka mērīšanas iekārtu, datoru ar monitoru un automātisko mazgāšanas sistēmu.

"Lat Eko Food" ir dibināts 2010.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 14 217 eiro. Kompānija pieder uzņēmumam "VVMV" (30%) un divām privātpersonām - Egijai Martinsonei (40%) un Vilim Vītolam (30%), liecina informācija "Firmas.lv".

"Lat Eko Food" galvenais darbības virziens ir bioloģiskas bērnu pārtikas ražošana, kas tiek papildināta ar dažādu citu augļu un dārzeņu pārstrādes produktu ražošanu. Informācija kompānijas mājaslapā liecina, ka patlaban uzņēmums ražo biezeņus bērniem, biezeņus stāvpakās, biezsulas, augļu un dārzeņu krēmus kečupus, smūtijus, ievārījumus un biezsulas.