13.06.2018 10:23

Noskaidrotas šāgada biznesa ideju konkursa "Māmiņa. Siguldiete. Uzņēmēja" uzvarētājas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Noskaidrotas šāgada biznesa ideju konkursa "Māmiņa. Siguldiete. Uzņēmēja" uzvarētājas Siguldas novada pašvaldība

Siguldas Biznesa inkubatora telpās ar prezentācijām otrdien noslēdzās Siguldas novada biznesa ideju konkurss "Māmiņa. Siguldiete. Uzņēmēja". Desmit uzņēmīgas siguldietes māmiņas vērtēšanas komisijai prezentēja uzņēmējdarbības idejas.

Tās galvenokārt ir saistītas ar bērnu izglītību, tehnoloģijām, sociālo uzņēmējdarbību, rokdarbiem, dizainu un bērnu veselības veicināšanu.

Kā vēsta Siguldas novada pašvaldības vietne, finansējumu 2000 eiro apmērā uzņēmējdarbības attīstībai saņēma Ligitas Saules ideja "Rotaļu joga", kā arī Inese Pošeika ar zīmolu "ElAli", 1420 eiro piešķirti Mārai Ķešanei zīmola "MarMara Dolls" attīstībai. 1248 eiro piešķirti Aigai Šķiporei par biznesa ideju "FeltItNice", kā arī 1332 eiro Ievai Mukstiņai un Solvitai Slišanei sociālās uzņēmējdarbības idejas "Omes strādā" attīstībai.

Konkurss "Māmiņa. Siguldiete. Uzņēmēja" Siguldas novadā norisinās trešo gadu. Šogad konkursam tika pieteiktas 18 biznesa idejas. Konkursa komisija vērtēja dalībnieču biznesa dzīvotspēju ilgtermiņā, idejas oriģinalitāti, biznesa projekta pamatojumu un izklāstu, tirgus pieprasījumu un mērķauditoriju, komandas kompetences un idejas prezentāciju.