15.05.2018 11:27

Lidosta "Rīga" šogad plāno pieņemt darbā vairāk nekā 250 darbinieku

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lidosta "Rīga" šogad plāno pieņemt darbā vairāk nekā 250 darbinieku old.marupe.lv

Starptautiskā lidosta "Rīga" šogad plāno pieņemt darbā vairāk nekā 250 darbinieku dažādās profesijās, aģentūru LETA informēja lidostas pārstāve Laura Karnīte.

Viņa informēja, ka tostarp plānots aktīvi aicināt pietiekties gan vietējos darba meklētājus, gan ārzemēs dzīvojošus tautiešus. Darba piedāvājumi lidostā ir arī darba meklētājiem pirmspensijas vecumā. Karnīte piebilda, ka vairāk nekā 30% no šogad lidostā darbu sākušajiem darbiniekiem ir atgriezušies no ārvalstīm.

Savukārt starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce uzsvēra, ka lidosta ir valstiski nozīmīgs uzņēmums, tāpēc lidostas vadība apzinās, ka svarīgi ir ne vien aicināt atpakaļ ārzemēs strādājošos, bet arī piedāvāt atbilstošas darbavietas darba meklētājiem Latvijā, lai mazinātu jaunu potenciālo emigrantu rašanos.

"Vieglāk cilvēkus ir noturēt dzimtenē nekā pēc tam mēģināt pārliecināt atgriezties. Tāpēc darbam lidostā aicinām pieteikties arī Pierīgas novadu iedzīvotājus, kuri savā reģionā uz vietas nespēj atrast piemērotu darbavietu. Tuvējo pašvaldību iedzīvotājiem nodrošinām arī transporta pakalpojumus nokļūšanai uz darbu," atzīmēja Līce.

Patlaban lidostā vairāk vakanču ir aviācijas drošības inspektora un inspektores amatam – 20 vakances, kā arī pasažieru apkalpošanas aģenta un aģentes pozīcijai – sešas vakances. Brīvas vakances uzņēmumā dažādos amatos tiek izsludinātas teju ik nedēļu, tāpēc darba meklētāji aicināti sekot līdzi aktuālajai informācijai lidostas mājaslapā vai darba sludinājumu portālos.

Ņemot vērā potenciālo darbinieku interesi pēc atklātības un lielākas konkrētības, lidosta ir pārveidojusi darba sludinājumu saturu – lidosta sludinājumos norāda plānoto atalgojumu, darba pienākumus, bonusus un reālās izaugsmes iespējas uzņēmumā.

Tāpat tuvākajā nākotnē tiks izveidota atsevišķa interneta vietne visiem darba meklētājiem, kurus saista aviācijas nozare un interesē darba iespējas lidostā "Rīga". Tajā būs plašāk izskaidrots, ko dara attiecīgā amata pārstāvis, īsā video atspoguļojot tā ikdienu un potenciālajam darbiniekam palīdzot iztēloties, vai darbs viņu varētu interesēt, informēja lidostā.

"Lidostā ir piemērots darbs ne vien jauniešiem, bet arī vecāka gadagājuma darbiniekiem. Piemēram, aviācijas drošības inspektora pienākumus – pasažieru un bagāžas drošības atbilstības kontroli – pēc atbilstošas apmācības var vienlīdz labi nodrošināt gan jaunieši, kas sasnieguši 21 gadu, gan arī pirmspensijas vecuma speciālisti," piebilda Līce.

Lidostā "Rīga" patlaban strādā vairāk nekā 1200 cilvēku. Plānots, ka straujā izaugsme tuvākajos gados radīs vēl simtiem jaunu darbavietu. 2019. gadā sāksies jauna daudzfunkcionāla pasažieru apkalpošanas kompleksa būvniecība, kas lidostu savienos arī ar Eiropas dzelzceļu tīklu "Rail Baltica".

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz gandrīz 80, bet 2018. gada vasaras sezonā – uz 100 galamērķiem, ko nodrošina 19 aviosabiedrības. 2017. gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā sešus miljonus pasažieru.