21.04.2018 08:56

Ķekavā rīkos vairākus forumus un darbnīcas, lai veicinātu jauniešu uzņēmējdarbību

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavā rīkos vairākus forumus un darbnīcas, lai veicinātu jauniešu uzņēmējdarbību Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs

Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs (JIC) kopā ar novada Uzņēmēju padomi un pašvaldību sācis vairāku pasākumu ciklu, kuru laika iedvesmos, motivēs un iesaistīs jauniešus biznesa ideju ģenerēšanā, informēja pašvaldībā.

Ceturtdien, 26. aprīlī, JIC organizēs "Jauniešu uzņēmīguma forumu", lai kopā ar mentoriem un uzņēmējiem pārrunātu būtiskākos soļus, kā iespējams ideju īstenot reālā biznesā.

Jauniešu forumā piedalīsies 70 Daugmales pamatskolas, Ķekavas vidusskolas, Baložu vidusskolas un privātskolas "Gaismas tilts 97" 8., 10. un 11. klašu skolēni. Foruma laikā lektori pastāstīs, kā atrast savu vietu darba tirgū, kādus izaicinājumus sagaidīt, tāpat par savu pieredzi biznesa sākšanā stāstīs jaunie uzņēmēji. Foruma praktiskajā daļā jaunieši kopā ar uzņēmējiem-ekspertiem ģenerēs un analizēs biznesa idejas.

Kā informēja pašvaldībā, novada Uzņēmēju padome arī šogad atbalsta uzņēmīgus novada jauniešus, kuri gatavi kopā ar novada uzņēmējiem ģenerēt jaunas biznesa idejas.

Rudenī "Uzņēmēju dienas" laikā tiks organizēts otrais forums, kurā jauniešiem būs iespējams uz uzņēmējdarbību paskatīties no citas puses, proti, uzzināt, kā pareizi produktu virzīt tirgū un kādu mārketinga stratēģiju labāk izvēlēties, lai to reklamētu. Praktiski mārketinga idejas varēs iemēģināt kopā ar uzņēmējiem, izstrādājot reklāmas idejas reāliem Ķekavas uzņēmumu produktiem un pakalpojumiem. Ja uzņēmēji izstrādātās idejas atzīs par veiksmīgām un realizējamām, idejas izstrādātāji saņems uzņēmumu sarūpētas balvas.

Kā norādīja pašvaldības Attīstības daļas projektu vadītāja Kristīne Danovska, pašvaldība strādā pie tā, lai biznesa domāšanas elementus bērniem un jauniešiem ieviestu jau agrīnā mācību procesā. Šobrīd ir atvērts dialogs starp visām novada pašvaldības izglītības iestādēm, Izglītības daļu un Biznesa izglītības biedrību "Junior Achievement Latvija" par vienota līguma parakstīšanu, lai, piedaloties dažādos projektos, veicinātu gan pirmsskolas audzēkņu, gan skolēnu, gan skolotāju uzņēmējprasmju attīstīšanu.

Paralēli šīm iniciatīvām JIC ir sācis starptautisku sadarbību ar partneriem no Itālijas, Spānijas un Igaunijas projektā "Jaunatnes kompetenču apguves veicināšana ar kopstrādes koncepcijas pielietošanu jaunatnes centros".