20.04.2018 15:59

"Getliņi EKO" pērn palielinājis apgrozījumu un peļņu

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Getliņi EKO" pērn palielinājis apgrozījumu un peļņu arhīvs

Atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotājs SIA "Getliņi EKO" pērn audzējis apgrozījumu un peļņu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, pastāstīja "Getliņi EKO" valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns.

 

"Rezultāti ir pozitīvi. Bijis gan apgrozījuma, gan peļņas pieaugums," teica Stirāns, norādot, ka precīzi aizvadītā gada finanšu dati vēl tiek apkopoti, bet drīzumā būs pieejami.

Stirāns teica, ka finanšu rezultātus pozitīvi ietekmējis atkritumu apsaimniekošanas apmēra pieaugums. Atkritumu daudzums Rīgā un Rīgas apkārtnē palielinās, jo aug iedzīvotāju labklājība, kā arī Rīgā un Rīgas apkārtnē dzīvojošo un strādājošo cilvēku skaits, pozitīvi ietekmējot "Getliņi EKO" ieņēmumus. Tāpat "Getliņi EKO" uzrādījuši labākus rezultātus elektrības ražošanas jomā, pateicoties vairākiem faktoriem, tostarp pērn sakārtotajai likumdošanai attiecībā uz elektrības iepirkumu cenām.

"Getliņi EKO" valdes priekšsēdētājs teica, ka pienesumu devusi arī uzņēmuma darbība dārzeņkopības sfērā. "Tomātu raža mums ir stabilizējusies, cenas stabilizējušās. Var teikt, ka realizācija ir pat mazliet palielinājusies saistībā ar samazinātās pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes ieviešanu, cenas ir kļuvušas demokrātiskās. Pērn nodevām ekspluatācijā jauno gurķu audzēšanas siltumnīcu, kas arī sekmēja realizācijas apmēru pieaugumu," teica Stirāns.

Pēc viņa sacītā, pagājušais gads kompānijas darbībā ir vērtējams kā stabils un visas līdz šim attīstībā veiktās iestrādes ļauj mierīgi lūkoties arī nākotnē, ja neskaita to, ka Rīgas atkritumu poligonā Getliņos atkritumus uzglabāšanas kapacitāte 5-7 gadu laikā sasniegs savus griestus, ja šī problēma valstiskā līmenī netiks risināta.

Jau ziņots, ka "Getliņu Eko" apgrozījums 2016. gadā bija 14,197 miljoni eiro, kas ir par 8,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa vairākkārt pieauga un bija 594 301 eiro.

"Getliņi Eko" dibināti 1997. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 5 995 269 eiro. Uzņēmums pieder Stopiņu novada domei (2,08%) un Rīgas domei (97,92%).