29.08.2012 12:49

"Hotel Segewold" novērtē ar tūrisma un viesmīlības nozares atzinības zīmi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Hotel Segevold" sevi pozicionē kā piemērotu vietu skaistu un elegantu kāzu rīkošanai. "Hotel Segevold" sevi pozicionē kā piemērotu vietu skaistu un elegantu kāzu rīkošanai. publicitātes attēls

Šodien Latvijas tūrisma pakalpojumu kvalitātes sistēmas "Q-Latvia" kvalitātes zīme tiek pasniegta deviņiem tūrisma nozares uzņēmumiem, tostarp vairākiem no Pierīgas.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) sabiedrisko attiecību speciāliste Inta Briede, kvalitātes zīmi "Q Latvia" saņems IK "Vienkoči" ("Vienkoču parka" pastaigu takas ar apskates un izziņas objektiem), SIA "Maiara Enterprises" tūrisma un atpūtas centrs "Plosti" un tūrisma aģentūra "Vanilla Travel".

"Q Latvia" ieguvēju vidū ir arī viesnīca "Hotel Jūrmala SPA", SIA "Māras Nami" viesnīca "Park Hotel Latgola", kā arī SIA "Sigtur" viesnīcas "Hotel Segevold" un "Eiropa".

Arī Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas Valmieras Tūrisma informācijas centrs un SIA "Liepājas reģiona tūrisma informācijas centrs" saņems kvalitātes zīmi "Q Latvia".

Svinīgā kvalitātes zīmju pasniegšana notiks Siguldas novada domē, Siguldā, Pils ielā 16, plkst. 12. "Q-Latvia" kvalitātes zīmes tūrisma nozares pārstāvjiem pasniegs TAVA direktors Armands Slokenbergs.

Kvalitātes zīme "Q Latvia" pirmo reizi tika pasniegta šī gada februārī. To saņēma deviņi tūrisma nozares uzņēmumi – viesnīca "Mežotnes pils", Turaidas muzejrezervāts, Valmiermuižas alus darītava, viesnīca "Bīriņu Pils", Rīgas Tūrisma attīstības biroja informācijas centri (Rīgas Tūrisma informācijas centrs Rātslaukumā 6, Rīgas Tūrisma informācijas centrs Kaļķu ielā 16 un Rīgas Tūrisma informācijas centrs Prāgas ielā 1), Talsu novada tūrisma informācijas centrs, Kuldīgas Tūrisma attīstības centrs, Saulkrastu tūrisma informācijas centrs un viesnīca "Raibie logi".

"Q Latvia" mērķis ir celt viesmīlības kultūru un tūrisma pakalpojumu kvalitāti, lai sekmētu tūrisma pakalpojumu sniedzēju konkurētspējas un reputācijas pieaugumu. Pēc TAVA iniciatīvas "Q Latvia" darbojas kopš 2011. gada rudens, kad tika izsludināta pretendentu pieteikšanās uz kvalitātes zīmes saņemšanu.

Kvalitātes zīmes pretendentus vērtē komisija, kuru veido TAVA un Ekonomikas ministrijas Tūrisma nodaļas speciālisti, Latvijas naktsmītņu un reģionālo tūrisma asociāciju deleģēti pārstāvji un Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas pārstāvji.

Komisijas vērtējumā tiek ņemta vērā tūrisma pakalpojumu kvalitātes pamatprincipu apgūšana "Q-Latvia" rokasgrāmatā vai e-apmācībās, darba pašnovērtējums un rīcības plāns darba uzlabošanai, kā arī paveiktais šī plāna īstenošanā. Īpaša nozīme pretendenta vērtējumā ir "slepenajam viesim", kas apmeklē tūrisma pakalpojumu uzņēmumus kā parasts klients un pārbauda pakalpojumu kvalitāti.