17.04.2018 11:28

Zīmols "Ādažu čipsi" svin 25 gadu jubileju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zīmols "Ādažu čipsi" svin 25 gadu jubileju publicitātes

Latvijā iecienītais čipsu zīmols "Ādažu čipsi" šogad atzīmē 25. jubileju kopš ražošanas uzsākšanas 1993. gadā. Par godu dibināšanas gadadienai zīmola sortiments ir papildināts ar nebijušiem jaunumiem, kā arī pilnveidota "Ādažu čipsu" vizuālā identitāte.

"25 gadu laikā zīmols "Ādažu čipsi" ir kļuvis par izteiktu tirgus līderi sāļo uzkodu segmentā Latvijā, apliecinot sevi ar augstākās kvalitātes produktiem, daudzveidīgu sortimentu un inovatīviem jaunumiem. Gadu no gada esam investējuši zīmola attīstībā, modernizējot ražošanu, radot jaunus produktus un to garšas. Mums ir prieks redzēt, ka cilvēki novērtē gan "Ādažu čipsu" tradicionālo sortimentu, gan labprāt iepazīst un izmēģina jaunumus. Tieši pērn mēs vērojām iespaidīgu pieprasījumu no Latvijas iedzīvotājiem jaunumu segmentā, kas pārliecinoši demonstrē zīmola spēku un vērtību," stāsta "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Lineta Mikša.

Katru gadu "Ādažu čipsu" ražošanas apmēri pieaug, kas galvenokārt ir saistīts ar sāļo uzkodu un kartupeļu čipsu pieprasījuma pieaugumu Latvijā un eksporta tirgos, kā arī veiktajām investīcijām tehnoloģiskajos uzlabojumos pēdējo gadu laikā.

"Ādažu čipsu" pirmsākumi meklējami jau 1972. gadā, kad vietējā kolhozā "Ādaži" sāka ražot pirmos kraukšķīgos kartupeļu salmiņus, savukārt 1993. gadā tika izveidots zīmols "Ādažu čipsi", kas strauji kļuva par Latvijas vadošo kartupeļu pārstrādes zīmolu, ražojot un izplatot kartupeļu čipsus un sāļās uzkodas. 25 gadu laikā kopumā saražotas vairāk nekā 45 000 tonnas kartupeļu čipsu un sāļo uzkodu, norāda L. Mikša.

Pirmie kartupeļu čipsi, kurus ražoja "Ādažu čipsi", bija ar paprikas garšu, bet līdz tam tika ražoti tikai kraukšķīgie kartupeļu salmiņi ar sāli. Šobrīd "Ādažu čipsu" sortimentā ir vairāk nekā 11 veidu kartupeļu čipsu, kā arī 11 sāļās uzkodas un piecu veidu dipi mērces. Par godu "Ādažu čipsu" jubilejas svinībām ir uzsākta sadarbība ar grupu "Bermudu divstūris", kopā radot divus jaunus produktus, kas pie pircējiem nonāks jau maija sākumā.

Kā ziņots iepriekš, šogad "Ādažu čipsu" ražotājs "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" investēs vairāk nekā miljonu eiro čipsu paku transportēšanas un pakošanas līnijā, kas būtiski kāpinās uzņēmuma produktivitāti un padarīs "Ādažu čipsu" ražotni vēl konkurētspējīgāku, vēsta L. Mikša.