28.08.2012 16:54

EP deputāts apmeklē saimniecību Babītes novadā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
"Ozoli EKO" īpašnieks Aivars Bērtulsons "Ozoli EKO" īpašnieks Aivars Bērtulsons Latvijas Jātnieku federācija

Viesojoties divu dienu vizītē Latvijā, Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Alberts Dess kopā ar Latvijas Republikas zemkopības ministri Laimdotu Straujumu un EP deputāti Sandru Kalnieti apmeklējis Babītes novada saimniecību SIA "Ozoli Eko".

 

Saimniecības "Ozoli Eko" ganāmpulkā ir 260 liellopu, tostarp 130 slaucamo govju. "Ozoli Eko" apstrādā 430 hektārus lauksaimniecības zemes un rūpējas arī par 70 zirgiem. Saimniecība piegādā pienu lielajiem pārtikas ražotājiem, kā arī organizē jāšanas sporta sacensības, no kurām ievērojamākās ir "Baltic Cup" ar lielu skaitu starptautisku jātnieku piedalīšanos.

"Ozoli Eko" saimnieks Aivars Bērtulsons viesiem stāstīja par saimniecības darbību un piena ražošanu. Šogad saimniecība jau paspējusi sagatavot ne tikai lopbarību, bet arī zirgiem vairāk nekā 60 tonnas auzu, pakaišu salmus un sienu visam nākamajam gadam, informēja Latvijas Jātnieku federācijas preses dienests.

Vēlāk delegācija devās apskatīt sporta zirgus, kuru vidū arī Latvijas Republikas čempione konkūrā, Hanoveras šķirnes ķēve Chandra H un šāgada jūlijā Pasaules kausa posmā Rīgā uzvaru izcīnījusī Latvijas šķirnes ķēve Esmeralda. Augstās amatpersonas neslēpa sajūsmu par elegantajiem sacīkšu dzīvniekiem un ar interesi uzklausīja Latvijas izlases konkūrista, vairākkārtēja valsts čempiona Ģirta Briča stāstījumu par zirgu startiem sacensībās un ikdienas darbu.

Alberts Dess ir Eiropas Tautas partijas grupas lauksaimniecības jautājumu koordinators un tiek uzskatīts par ietekmīgāko EP Lauksaimniecības komitejas deputātu.