12.04.2018 14:44

Viesnīcu "Park Hotel Ķemeri" plānots atklāt 2020. gada vasarā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Viesnīcu "Park Hotel Ķemeri" plānots atklāt 2020. gada vasarā arhīvs

Pieczvaigžņu viesnīcu "Park Hotel Ķemeri", kas atradīsies bijušajā Ķemeru sanatorijā, plānots atklāt 2020.gada vasarā, informēja viesnīcas pārstāvji. Sākotnēji "Park Hotel Ķemeri" bija plānots atklāt šā gada maijā, tomēr, ņemot vērā biznesa attīstības plāna izmaiņas, viesnīcas atklāšana pārcelta uz nākamā gada vasaras sezonu.

Biznesa plānā veiktās izmaiņas paredz "Park Hotel Ķemeri" kļūšanu par starptautiska un plaši atpazīstama viesnīcu tīkla partneri. Patlaban pārrunu ceļā tiek analizēti pasaules atpazīstamākie viesnīcu operatori ar pieredzi kūrortu industrijā. Paredzams, ka vasaras sākumā tiks noslēgts līgums ar vienu no operatoriem un turpināti viesnīcas tālākie labiekārtošanas darbi, ņemot vērā izvēlētā viesnīcu operatora standartus.

Pašlaik viesnīcas ēkā pabeigti remontdarbi un ar mēbelēm labiekārtoti viesnīcas pilotnumuri. Kā mēbeļu piegādātāji un sadarbības partneri izvēlēti vietējie Latvijas uzņēmumi.

Tāpat viesnīca sākusi arī parka inženiersistēmu rekonstrukciju un noslēguši jaunu šā gada vasaras darbu grafiku, kas tiks realizēts līdz šā gada rudenim. Darba plānā ietilpst pieslēgšanās gāzes piegādes tīklam, ūdensapgādes un kanalizācijas iekšējo un ārējo tīklu rekonstrukcija. Tam sekos kultūrvēsturiskā Ķemeru parka atjaunošana, interaktīvā dabas tūrisma centra izveide, piegulošo ceļu un stāvvietas sakārtošana, ūdens torņa restaurācija un bērnu laukumiņa izbūve, ko savukārt realizēs Jūrmalas dome ar Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējuma atbalstu.

Kā ziņots, bijušās Ķemeru sanatorijas pārveide par pieczvaigžņu viesnīcu "Park Hotel Ķemeri" izmaksās 22 miljonus eiro. Viesnīcas izveide ir pirmais Ķemeru bijušās sanatorijas atjaunošanas posms. Otrais posms būs "wellness" jeb labsajūtas klīnika, ko plānots atklāt 2022. gadā.

Savukārt, lai veicinātu Jūrmalas pilsētas sociālekonomisko attīstību un tūristu skaita pieaugumu, Jūrmalas dome kultūrvēsturiskā parka atjaunošanā vairāk nekā 42 hektāru platībā, pievedceļu un ielas posmu atjaunošanā, interaktīva dabas tūrisma objekta izbūvē, teritorijas labiekārtošanā un autostāvvietu izbūvē Emīla Dārziņa ielā plāno piesaistīt finansējumu no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem 14,5 miljonus eiro apmērā, līdzfinansējot ar trīs līdz četriem miljoniem eiro.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Park Hotel Ķemeri" dibināta 2014. gada 16. septembrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 eiro. "Park Hotel Ķemeri" pilnībā pieder Kiprā reģistrētajai kompānijai "Ravenclaw Limited".

2016. gada februārī kreditoru sapulcē tika apstiprināta Ķemeru sanatorijas nekustamā īpašuma pārdošana, un īpašumu nolemts pārdot nodrošinātajam kreditoram SIA "Arhiidea". Pārdošanas cena tika noteikta atbilstoši pēdējās nenotikušās izsoles sākumcenai - 2,86 miljoni eiro.

Ķemeru sanatorija Krievijas pilsonim Aleksandram Gusakovam piederošās SIA "Park Hotel Ķemeri" īpašumā oficiāli nonāca 2015.gada 6.februārī, kad tiesa apstiprināja cesijas darījumu starp sanatorijas pircēju SIA "Arhiidea" un SIA "Park Hotel Ķemeri". Līdz ar to "Arhiidea" visas savas prasījuma tiesības cedējusi "Park Hotel Ķemeri".

2016.gadā tika parakstīts nodomu protokols starp Jūrmalas domi un uzņēmumu "Park Hotel Ķemeri". Protokols paredzēja Ķemeru sanatorijas kompleksa atjaunošanu, sākot tajā viesnīcas un rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanu līdz 2019.gada 1.oktobrim, radot vismaz 195 jaunas darbvietas.

Kā aģentūru LETA informēja pilsētas domes pārstāve Ieva Aile, pašvaldība, parakstot protokolu, apliecinājusi, ka ar Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējuma atbalstu sakārtos pieguļošo infrastruktūru - atjaunos vēsturisko Ķemeru parku, izveidos interaktīvu dabas tūrisma objektu un sakārtos ceļus un autostāvvietas.

Iepriekš vēstīts, ka līgumu ar "Park Hotel Kemeri" par sanatorijas "Ķemeri" tehnoloģisko atbalstu un objekta rekonstrukciju parakstījis Krievijas viesnīcu tīkls "Heliopark Hotels&Resorts".