03.04.2018 16:35

Starptautiskā izstādē Valdlaučos pulcēsies lauksaimnieki un uzņēmēji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Starptautiskā izstādē Valdlaučos pulcēsies lauksaimnieki un uzņēmēji www.aml-ramava.lv

No 5. līdz 7. aprīlim Ķekavas pagasta Valdlaučos izstāžu kompleksā "Rāmava" norisināsies 26. starptautiskā lauksaimniecības, lopkopības, dārzkopības un komunālās saimniecības izstāde "Pavasaris 2018", kuru 5. aprīlī plkst. 11.00 atklās zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Trīs dienu garumā "Rāmavā" pulcēsies vairāki tūkstoši profesionāļu un interesentu lauksaimniecības, lopkopības, komunālās saimniecības un dārzkopības nozarēs. Kopumā izstādē piedalīsies 320 dalībnieku, informē izstādes vadītājs Uģis Traskovskis.

Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt ne tikai tehniku un materiālus, bet arī konsultēties par sev vispiemērotākajiem piedāvājumiem. Izstādē būs plaša izvēle traktortehnikai un zemes apstrādes agregātiem, kā arī graudu pirmapstrādes aprīkojumam. Lopkopības speciālisti varēs novērtēt gan lopbarības klāstu, gan agregātus tās sagatavošanai, savukārt infrastruktūras jomā apskatāms piedāvājums saimniecības modernizēšanas pasākumiem un komunālajiem darbiem, norāda U. Traskovskis.

Bankas "Citadele" stendā šogad būs iespēja izmēģināt savus spēkus, minoties uz velosipēda un piedaloties unikālā virtuālā spēlē. "Jau otro gadu atbalstām "Rāmavas" izstādi, jo tas ir lauksaimniecības nozarē nozīmīgs pasākums," atzīst Pēteris Plaudis, uzņēmuma "Citadele līzings un faktorings" vadītājs.

Izstādē "Pavasaris 2018" būs arī viss nepieciešamais kopta dārza iekārtošanai, sākot ar augsni un tās barības vielām, augļu kociņiem, košumkrūmiem un beidzot ar dārza mēbelēm atpūtai pēc padarīta darba.

Pasākuma ietvaros notiks plaša izglītojošā programma pieredzes apmaiņai, kurā par aktualitātēm stāstīs Zemkopības ministrijas, Lauku atbalsta dienesta, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, bankas "Citadele", Zemnieku saeimas un citi eksperti. Tēmas ietver jautājumus par lauksaimniecības zemju izmantošanu ražošanai, aktualitātes par atbalstu lauksaimniekiem un klimata pārmaiņām. Eksperti dalīsies pieredzē un jaunumos arī par bioloģisko lauksaimniecību, lopkopību, augļu un dārzeņu audzēšanu, vēsta U. Traskovskis.

Izstādi organizē SIA "A.M.L." sadarbībā ar Latvijas Republikas Zemkopības ministriju un izstādes ģenerālsponsoru banku "Citadele".