22.03.2018 10:54

Olainē notiks forums par pašvaldību un uzņēmēju sadarbību ceļā uz viedo uzņēmējdarbību Pierīgas reģionā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olainē notiks forums par pašvaldību un uzņēmēju sadarbību ceļā uz viedo uzņēmējdarbību Pierīgas reģionā llu.lv

Otrdien, 27. martā, Olaines Mehānikas un tehnoloģiju koledžā notiks Pierīgas forums, kurā piedalīsies vairāku Pierīgas pašvaldību vadītāji, uzņēmēji, izglītības un zinātnes pārstāvji.

Forumu rīko Latvijas Zinātņu akadēmija, Olaines novada dome, Latvijas Pašvaldību savienība, Rīgas Plānošanas reģions sadarbībā ar Olaines novada uzņēmējdarbības centru valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV ietvaros.

Pēdējos gados pieaudzis viedo uzņēmumu skaits Pierīgas reģionā, un tā rezultātā ir mainījusies ekonomiskā situācija visā reģionā kopumā, jo tiek radīti produkti ar augstu pievienoto vērtību, pieauguši iedzīvotāju ienākumi un līdz ar to arī novada ienākumi, mainījusies gan uzņēmējdarbības vide, gan dzīves vide, norāda pasākuma rīkotāji.

Pierīgas reģionā vērojamas jaunas tendences – mainās pārvalde uz viedu pārvaldi, uzņēmumi pārceļas no Rīgas uz Pierīgas novadiem, t.sk., arī viedie uzņēmumi, kas rada pieprasījumu pēc kvalificēta darbaspēka un nepieciešamību pēc attiecīgiem pakalpojumiem (attiecīgas infrastruktūras, izglītības iestādēm, dzīvojamā fonda utt.).

Forums notiks divās daļās, to atklās Olaines novada domes priekšsēdētājs Andris Bergs un Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis. Ar pētījuma rezultātiem par viedās uzņēmējdarbības attīstības iespējām un iespējamiem attīstības risinājumiem Pierīgas reģionā iepazīstinās Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķe, valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV vadītāja Baiba Rivža un pētniece Ligita Āzena. Par mūsdienu tendencēm un inovācijām uzņēmējdarbībā pastāstīs biznesa augstskolas "Turība" Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne Zane Driņķe.

Savā pieredzē par Olaines novada uzņēmējdarbības centra sadarbību ar uzņēmējiem dalīsies Olaines novada uzņēmējdarbības atbalstacentra direktore Edīte Alksne. Par Rīgas metropoles areāla attīstības vajadzībām un prioritārajiem risinājumiem informēs Rīgas plānošanas reģiona Telpiskās plānošanas nodaļas vadītājs Rūdolfs Cimdiņš, bet par izglītības lomu viedās uzņēmējdarbības attīstībā – Olaines Mehānikas un tehnoloģijas koledžas direktores vietniece Marita Strādere.

Otrajā daļā tiek plānota paneļdiskusija – pašvaldību un uzņēmēju sadarbības modelēšana, kurā aicināti piedalīties tuvējo novadu pašvaldību un uzņēmēju biedrību pārstāvji no Mārupes, Ķekavas, Olaines, Jūrmalas u.c. Forumā aicina piedalīties pašvaldību pārstāvjus un uzņēmējus kā arī visus interesentus, kuri vēlas redzēt Pierīgas reģionu kā vietu viedas pārvaldes un uzņēmējdarbības attīstībai, kura balstās uz veiksmīgu sadarbību.

Iepazīties ar pasākuma programmu var šeit.

Pērn līdzīgs forums notiks Ikšķilē, tajā piedalījās uzņēmēji un pašvaldību pārstāvji no Ikšķiles, Ādažu, Olaines, Salaspils, Ogres, Ķekavas, Lielvārdes un Ropažu novadiem.