15.03.2018 16:46

EM aicina iesniegt projektus Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balvas konkursam

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
EM aicina iesniegt projektus Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balvas konkursam arhīvs

Ekonomikas ministrija (EM) aicina līdz iesniegt projektus Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balvas konkursam., informēja EM pārstāvji.

Projektus Eiropas Komisijas (EK) izsludinātajā konkursā "Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balvas 2018" aicināti iesniegt uzņēmēji un to intereses pārstāvošās organizācijas, valsts, reģionālā vai vietējā līmeņa iestādes, kā arī publiskā un privātā sektora partnerības organizācijas, kas īstenojušas pasākumus uzņēmējdarbības sekmēšanai Latvijā.

Projektus konkursam EM var iesniegt līdz 1. jūnijam. Žūrijas galvenā balva tiks piešķirta radošākās un iedvesmojošākās uzņēmējdarbības veicināšanas idejas autoriem katrā nominācijā.

Konkursa mērķis ir apzināt un novērtēt visveiksmīgākos uzņēmējdarbības un uzņēmumu veicinātājus visā Eiropā, īpaši izcelt uzņēmējdarbības labāko politiku un labāko praksi, veidot izpratni par uzņēmējdarbības pievienoto vērtību, kā arī pamudināt un iedvesmot potenciālos uzņēmējus.


Ministrijas pārstāvji norādīja, ka šogad uzņēmējdarbības veicināšanas projektus var pieteikt konkursam sešās kategorijās: uzņēmējdarbības gara veicināšana, ieguldījums uzņēmējdarbības prasmēs, uzņēmējdarbības vides uzlabošana, atbalsts uzņēmējdarbības internacionalizēšanai, atbalsts videi nekaitīga tirgus attīstībai un resursu efektīvai izmantošanai un atbildīga un iekļaujoša uzņēmējdarbība.

Konkursam ir divas atlases kārtas - vispirms nacionālā līmeņa atlases kārta, kuru Latvijā organizē EM, pēc tam Eiropas mēroga atlase, kurā augsta līmeņa žūrija izvēlēsies piecus uzvarētājus.

Nacionālā līmeņa atlasei pretendentiem līdz 1. jūnijam ir jāaizpilda pieteikuma veidlapa un jānosūta EM uz adresi Brīvības iela 55, Rīga, LV-1519, Latvija vai elektroniski uz e-pastu "Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.".

Nacionālā līmenī pieteikto projektu vērtēšana notiks žūrijas komisijas ietvaros, kuras pamatsastāvu veido Tautsaimniecības konsultatīvās padomes mazo uzņēmumu komisijas locekļi, kas pārstāv gan valsts un pašvaldības iestādes, gan uzņēmējus un to pārstāvošās organizācijas. Projektu vērtēšana nacionālajā atlasē notiks saskaņā ar EK noteiktajiem atlases un atbilstības kritērijiem. Nacionālā līmeņa divi uzvarētāji līdz 3. jūlijam tiks paziņoti un tiks nominēti Eiropas līmeņa konkursam.

Savukārt Eiropas līmeņa atlase notiks līdz septembrim. Šajā atlasē visu ES dalībvalstu pieteikumus izvērtēs augsta līmeņa žūrija, kuras sastāvā būs akadēmisko aprindu, uzņēmumu un to pārstāvošo organizāciju, EK un prezidējošās valsts augsta līmeņa pārstāvji. Tāpat EK aicinās attiecīgā gada žūrijas galvenās balvas ieguvēju piedalīties nākošā gada konkursa žūrijas darbā. Visi dalībnieki, ko attiecīgā valsts izvirzījusi Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balvu konkursam, tiks aicināti piedalīties apbalvošanas ceremonijā 2018. gada novembrī Austrijas pilsētā Grācā.

Konkurss "Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balvas" no 2006. gada apbalvo izcilas iniciatīvas, kas valsts, pašvaldību un reģionālā līmenī atbalsta uzņēmējdarbību. Konkursā kopumā ir piedalījušies vairāk nekā 3400 projekti, kā rezultātā izveidojušies tūkstošiem jaunu uzņēmumu, atzīmēja EM pārstāvji.