24.08.2012 10:32

Uzņēmēja: Patversmes izveide Daugmalē atbaidīs viesu nama klientus

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Daugmales viesu nama "Malderi" saimniece Daira Maldere ir satraukta par dzīvnieku patversmes ierīkošanu pamestajā gaterī.

"TV3 raidījumā "Bez Tabu" rādot tukšo gateri, fonā varēja redzēt mežu un laukus, bet operators neparādīja, ka gateris atrodas pašā Daugmales ceļa malā," satraukti stāsta Daira Maldere. "Aptuveni simt metrus no gatera uz vienu pusi atrodas ciemata centrs, bet simt metrus uz otru pusi – privātmājas, mūsu un kaimiņos esošais viesu nams, dārznieka īpašums, uz kuru regulāri brauc ekskursanti. Kā tas būs, ka pašā ceļa malā, pa kuru regulāri uz centru un atpakaļ iet arī bērni un veci cilvēki, pulcēsies suņu bari. Kā jau laukos, vietējo iedzīvotāju suņi staigā brīvā vaļā. Kāzu laikā, kad kucītes meklējas, viņus pat piesietus un iespundētus ir grūti noturēt mājas. Un kur teikts, ka pie patversmes nepiesies vai vienkārši neatstās pamestus suņus? Un ne jau suņi būs vainīgi, bet cilvēki, kuri īsti neaptver, ko vēlas darīt.

Bez ciemata centra un ceļa tuvuma ir vēl viens iemesls, kas Daugmales iedzīvotājā rada pamatu satraukumam. Apejot pamesto gateri no otras puses, ir redzams, ka tas atrodas upes krastā. Gar to plūst Raģupīte, kas netālu no šīs vietas ietek Daugavā," turpina Daira Maldere. "Patversmes atrašanās upes krastā draud arī ar vides piesārņojumu, jo vietā, kur sniedz veterinārus medicīnas pakalpojumus, ir arī medikamentu un zāļu atkritumi. Vai ar notekūdeņiem tie nenonāks arī Raģupītē un pēc tam Daugavā?

Es neesmu pret dzīvniekiem, ne arī pret dzīvnieku patversmi Daugmalē, bet esmu neizpratnē par vēlmi to ierīkot pagasta centrā. Apkārtnē ir gana daudz nomaļu un neapdzīvotu vietu, ir pamestas fermas. Lauku klusumā arī dzīvnieki jutīsies labāk." upitIMG 60522 lapa viedoklis