07.03.2018 16:33

Uzsākta pieteikšanās līdzfinansējuma konkursam "Māmiņa. Siguldiete. Uzņēmēja"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
2017. gada konkursa laureātes 2017. gada konkursa laureātes Siguldas novada pašvaldība

Līdz 8. aprīlim notiks pieteikumu pieņemšana konkursam "Māmiņa. Siguldiete. Uzņēmēja", kurā jaunās un topošās uzņēmējas varēs pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējumu līdz diviem tūkstošiem eiro viena projekta realizācijai.

Kopumā programmā pieejamā finansiālā atbalsta summa ir astoņi tūkstoši eiro, norāda Siguldas novada pašvaldībā.

Konkursā var piedalīties sievietes, kuras audzina bērnus vecumā līdz astoņiem gadiem un ir deklarētas Siguldas novadā ne mazāk kā 12 mēnešus no pieteikuma iesniegšanas brīža. Līdzfinansējuma konkursā var piedalīties arī jaunuzņēmumi, kuri nav vecāki par 24 mēnešiem, un to dibinātājas ir sievietes, kuras atbilst iepriekšminētajiem kritērijiem.

Lai iedvesmotu jaunās uzņēmējas pieteikties konkursam un attīstīt savu biznesa ideju, Siguldas novada Uzņēmējdarbības atbalsta punkts 21.martā organizēs semināru, kurā pieredzē dalīsies tās sievietes, kuras iepriekšējos gados ieguvušas līdzfinansējumu savu projektu attīstībai.

Pašvaldības līdzfinansējuma konkurss norisināsies trīs atlases kārtās. Pirmajā kārtā līdz 8.aprīlim notiks pieteikumu veidlapas un projekta prognozējamās tāmes iesniegšana. Tām pretendentēm, kuras tiks izvirzītas otrajā kārtā, būs jāiesniedz plānotās naudas plūsmas pārskats (peļņas un zaudējumu aprēķins), savukārt trešajā kārtā konkursa vērtēšanas komisija aicinās pretendentes uz ideju prezentāciju. Saskaņā ar vērtēšanas kritērijiem iesniegtās idejas vērtēs kompetenta žūrijas komisija, konkursa uzvarētājas tiks paziņotas maija beigās.

Konkurss Siguldas novadā norisinās kopš 2016.gada, un tā mērķis ir iedrošināt sievietes māmiņas uzsākt savu biznesa ideju īstenošanu vai turpināt attīstīt jau strādājošus uzņēmumus, kā arī sekmēt uzņēmējdarbības attīstību un jaunu darbavietu veidošanu novadā. Vairāk informācijas Siguldas novada pašvaldības vietnē.