07.03.2018 13:12

Pārtikas ražotājs "Felici" jaunas ražotnes izveidē Ādažos investējis 600 000 eiro

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pārtikas ražotājs "Felici" jaunas ražotnes izveidē Ādažos investējis 600 000 eiro musli.lv

Pārtikas ražotājs SIA "Felici" jaunas dabīgo mušļu "Graci" ražotnes izveidē Ādažos investējis 600 000 eiro, informēja uzņēmuma pārstāve Madara Zvejniece. Jaunās ražotnes platība ir 750 kvadrātmetri, un tajā izbūvētas jaunākās iekārtas vairāku veidu graudaugu galaproduktu ražošanai.

Līdz ar ražotnes izveidi ražošanas jaudu produktiem, kas pirms tam tapuši ar rokām, paredzēts kāpināt līdz vienai tonnai stundā.

Uzņēmuma mērķis šogad ir sertificēt ražotni, iegūstot starptautiski atzīto BRC (British Retail Consortium) sertifikātu, kas apstiprina augstas kvalitātes standartus un nekaitīgumu, kā arī atbilstību normatīvajām prasībām. Uzņēmuma ieskatā apliecinājums visā pasaulē ir svarīgs kritērijs jaunu eksporta valstu apgūšanai.

"Graci" līdzdibinātāja un vadītāja Alise Balgalve uzsvēra, ka jaunās ražotnes izveide ir nozīmīgs un loģisks solis uzņēmuma attīstībā. "Pasaulē arvien izteiktāka kļūst tendence lietot uzturā funkcionālus produktus – tādus, kam ir dabīgi augsta uzturvērtība. Piecu gadu laikā bijām sasnieguši brīdi, ka, ar rokām ražojot, bija grūti apmierināt augošo pieprasījumu pēc "Graci" mušļiem un maltītēm," sacīja Balgalve.

Viņa uzsvēra, ka līdz ar jaunās ražotnes izveidi, jūtami augusi ražošanas procesa efektivitāte, jo ražošanas jauda kāpināta vismaz desmit reizes. "Startējot ārzemju tirgos, jārēķinās ar lēcienveida pieprasījumu, kas tikai ar laiku kļūst vienmērīgāks. (..) Mēs kā 100% Latvijas kapitāla uzņēmums turpmāk varēsim sekmēt eksportu jaunā līmenī," uzsvēra "Graci" vadītāja.

Vienlaikus viņa atzīmēja, ka uzņēmums sadarbībā ar zinātniekiem veic drošības un izaugsmes jeb produktu attīstības pētījumus. Balgalve sacīja, ka drošības pētījumi ļauj pārliecināties par minerālvielu un vitamīnu sastāvu konkrētajā produktā, kā arī par atsevišķu vielu neesamību, tādējādi apliecinot kvalitāti. Savukārt izaugsmes jeb produktu attīstības pētījumi palīdz uzlabot produktu formulas un attīstīt jaunus produktus.

Patlaban veikalos pieejami sešu veidu "Graci" mušļi, četru veidu putras un sešu veidu ātri pagatavojamās maltītes. Uzņēmums, sadarbojoties ar zinātniekiem un uztura speciālistiem, regulāri pārskata "Graci" piedāvājumu, un tuvākā gada laikā plānots palielināt uzņēmuma piedāvāto produktu klāstu.

"Graci" zīmola īpašniece SIA "Felici" ražo mušļus, putras un ātri pagatavojamās maltītes ar dabīgi augstu uzturvērtību. "Felici" eksportē produktus uz tādām valstīm kā Lietuva, Igaunija, Dānija, Čehija, Surinama, Serbija, Saūda Arābija, Libāna un Dubaija.

"Felici" 2016. gadā strādāja 261 164 eiro apgrozījumu un zaudējumiem 90 044 eiro apmērā, liecina informācija "Firmas.lv".

SIA "Felici" dibināta 2012. gadā, un tās pamatkapitāls ir 9660 eiro. Uzņēmums pieder SIA "Topmix" (55%), kuras vienīgā īpašniece ir SIA "VVMV", Balgalvei (35%) un Krišjānim Brehmanim (10%).