Mājaslapas izveidošanas iespējas un izmaksas

Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Mūsdienās uzņēmumu un pakalpojumu sniedzēju klienti sagaida, ka pat vismazākajam vietējam uzņēmumam būs sava mājaslapa, kurā ērti iepazīties ar piedāvājumu, uzzināt kontaktinformāciju un citus nosacījumus.

Papildus tam daudzi cilvēki vēlas izveidot paši savas personālās mājaslapas, kurās viņiem būtu iespēja publicēt un dalīties ar visdažādākajām idejām par visu, kas viņiem ir aktuāls – sākot no politikas līdz pat vecmāmiņas bērnības receptēm. Personīgās tiešsaistes vietnes izveidošana ir kļuvusi vienkārša un lēta vai pat bezmaksas. Labās ziņas ir tādas, ka mūsdienu straujajā tehnoloģiju progresijā jums nebūs vajadzīgs naudas aizdevums internetā (kontantlån på nettet), lai izveidotu un uzturētu savu mājaslapu. Bet lai jūs saņemtu to, par jūs maksājat (vai nemaksājat), un cik tieši tas varētu izmaksāt jaunas tīmekļa vietnes izveide, patiesībā būs tieši atkarīgs no jūsu vajadzībām.

Ir pagājuši tie laiki, kad jebkuram uzņēmuma vajadzēja pieņemt darbā vai noalgot ārpakalpojumā mājaslapas izstrādātāju un dizaineri, pēc tam tikai atskārstot, ka papildus būs jāmaksā ikreiz, kad vēlējāties veikt kaut pašas mazākās izmaiņas mājaslapas saturā. Šodien privātpersonas un mazie uzņēmumi var viegli un vienkārši paši izveidot savas tiešsaistes vietnes, izmantojot bezmaksas vai ļoti lētas iepriekš sagatavotu mājaslapu veidnes tādās starptautiski atzītās platformās, kā piemēram, SquareSpace, Wix, Weebly un WordPress.com. Vienkāršā valodā runājot, šāda tipa platformas darbojas kā kabeļtelevīzija – jūsu mājaslapas gala cena būs atkarīga no daudzpakāpju mini-cenām, pamatojoties uz jūsu vēlmēm, vajadzībām un to sarežģītību un plašumu.

Tomēr pat bezmaksas platformu lietošanai jums var būt nepieciešams par maksu iegādāties jūsu domēna nosaukumu, it īpaši, ja vēlaties to atdalīt no pašas bezmaksas vietnes nosaukuma. Pēc tam jūs neko nemaksājat par pamata mājaslapu, ar galveno uzsvaru uz vārda "pamata". Kamēr WordPress programmatūra pati par sevi ir bezmaksas, WordPress vietnes lietošanas izmaksas pilnībā būs atkarīgas no jūsu budžeta un mērķiem. Jūs varēsiet izvēlēties no simtiem dažādām iepriekš sagatavotām dizaina veidnē, taču jums būs visai ierobežotas to pielāgošanas opcijas, kā arī datu krātuves lielums varētu nepārsniegt GB. Tiklīdz vēlēsieties kādas izmaiņas bezmaksas pamatversijā – saskarsieties ar cenrādi. Tāpat bez maksas jūs nesaņemsiet tehnisko atbalstu, izņemot to, kas aprakstīts "Biežāk uzdotajos jautājumos". Kā arī jūsu pilnā tiešsaistes vietnes adrese būs apakšdomēns, aptuveni šādi – "jūsunosaukums.wordpress.com". Apakšdomēnu nosaukumi var neuzrādīties "Google" meklēšanas rezultātos, tāpēc tie nav pats ideālākais variants, lai pievilinātu jaunus apmeklētājus jūsu vietnei – un vai tad tas nav jūsu mērķis? Jārēķinās, ka bezmaksas versijā būs arī vairākas WordPress reklāmas, un tajā jums nebūs iespēja pārdot produktus, bet gan tikai atspoguļot informāciju. Tomēr par 48 ASV dolāriem gadā jūs varat tikt pie labākas šīs vietnes mājaslapas ar savu domēna vārdu (nevis apakšdomēnu), kā arī atbrīvoties no nevajadzīgajām reklāmas. Citas platformas piedāvā ļoti līdzīgus noteikumus.

Vēlaties pilnīgu kontroli pār savu mājaslapu? Arī tāda iespēja pastāv! Tomēr tā jums izmaksās krietni dārgāk un iespējams pat apsvērsiet domu aizņemties sms kredītu internetā tagad (sms lån nu online), lai segtu šādas izmaksas ar vienu maksājumu. Tomēr, jā, jūs varat pašrocīgi izveidotu savu vietni no jauna, piemēram, tādā atvērtā koda platformā kā WordPress.org. Šeit jums būs iespēja izveidot pavisam oriģinālu dizainu, nevis izvēlēties no iepriekš sagatavotajiem. Jārēķinās, ka jums būs arī pašiem jāorganizē savas tīmekļa vietnes datu glabāšana uz servera. Patstāvīgas un pašu veidotas mājaslapas priekšrocība ir tāda, ka platforma pati nevar izlemt nobloķēt jūsu mājaslapas saturu, jo tai nepatīk tanī atrodamā informācija, lai gan joprojām pastāv iespēja bloķēt nelegālu saturu.