22.08.2012 11:23

Pierīgas industriālajos parkos pieaug pieprasījums pēc telpām – krīze pārdzīvota?

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
“NP Properties” industriālā parka teritorija Salaspils novadā pie Granīta ielas. “NP Properties” industriālā parka teritorija Salaspils novadā pie Granīta ielas. http://www.industrial-park.lv

"Ja agrāk potenciālajam nomniekam atrašanās Rīgas apkārtnē šķita ne tik pievilcīga, tad šobrīd priekšstats ir pilnībā mainījies," teic Elita Moiseja, SIA "NP Properties" vadītāja.

Lielākais pieprasījums pēc telpām industriālajos parkos ir Rīgā, tomēr, ņemot vērā kvalitatīva un pieprasījumam atbilstoša piedāvājuma trūkumu šajā segmentā, pieaug pieprasījums pēc telpām Rīgas tuvumā.

Divi no astoņiem SIA "NP Properties" industriālajiem parkiem darbojas Pierīgā – Olainē un Salaspilī. Tagad noteicošie faktori lēmuma pieņemšanā ir telpu kvalitātei, kā arī atrašanās tuvumam lidostai un ostai, norāda lielākā industriālo parku uzņēmuma vadītāja.

Lielākā interese ir par telpām 1000–1500 kvadrātmetru platībā, portālu "Apriņķis.lv" informēja E. Moiseja. Saskaņā ar "NP Properties" novērojumiem, šogad industriālajos parkos būtiski pieaugusi tieši ražošanas uzņēmumu aktivitāte, kas sasniegusi aizvadītajos gados augstāko līmeni. Tas tikai vēlreiz norāda uz rūpniecības nozares un ekonomikas stabilizēšanos, no kā ieguvēja ir tautsaimniecība kopumā, uzskata E. Moiseja.

"NP Properties" pirmajā pusgadā iznomāja industriālās telpas 15 100 kvadrātmetru platībā, kas ir par 15 % vairāk nekā pērn līdzīgā periodā. Lielāko daļu iznomāto platību veido telpas ražošanai.

E. Moiseja: "Ražotāji kļuvuši optimistiskāki par savu nākotni un daudz aktīvāk domā par attīstīšanos un darbības paplašināšanu. Tas viennozīmīgi pozitīvi ietekmē arī mūsu industriālo parku darbību, kuros 60 % nomnieku ir ražotāji, kas pārstāv dažādas tautsaimniecības nozares – metāla, plastmasas, gumijas, kokapstrādes, poligrāfijas, pārtikas ražošanas un citas. Īpaši liels ražotāju īpatsvars ir "Nordic Industrial Park" Olainē un "NP Jelgavas Biznesa Parks" Jelgavā, sasniedzot 78 % no visām iznomātajām platībām."

Starp jaunajiem industriālo parku klientiem ir metālapstrādes, aukstumiekārtu ražošanas, finiera lokšņu un koka paneļu māju ražošanas, informācijas tehnoloģijas nozares ražotāji.