22.08.2012 10:25

Ādažu medu ēdīs Afganistānā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu medu ēdīs Afganistānā Normunds Mežiņš, RJC

Otrdien Ādažu poligona dravā pulcējās bitenieki, lai pasniegtu karavīriem sarūpēto cienastu – 100 kilogramus medus.

 

 

Latvijas Biškopības biedrība valdes priekšsēdētājs Armands Krauze uzsvēra, ka Ādažu poligons ir īpaša vieta, kur var iegūt ekskluzīvo viršu medu. Puse no dāvinājuma jau nosūtīta Latvijas kontingentam starptautiskajā operācijā Afganistānā.

"Sūtām karavīriem māju izjūtu – nedaudz Latvijas smaržas un garšas," norādīja A. Krauze, pasniedzot bitenieku sarūpēto meža ziedu medu ar īpašo novēlējumu karavīriem "Esi spēcīgs, ēd medu!".

Saņemot dāvinājumu, Aizsardzības ministrs Artis Pabriks izteica pateicību Latvijas Biškopības biedrībai par sagādāto cienastu un uzsvēra šādas sadarbības nozīmi arī nākotnē. "Bišu drava Ādažu poligonā ir apliecinājums bruņoto spēku un bitenieku veiksmīgai sadarbībai – kā karavīri, tā arī bitenieki var darboties poligona teritorijā, viens otru netraucējot un atbalstot," uzsvēra A. Pabriks.

Savukārt NBS komandieris Raimonds Graube izteica pateicību par saņemto dāvinājumu karavīriem: "Mums ir izveidojusies sekmīga sadarbība, slēdzot līgumus par zemes nomu bišu saimju izvietošanai un apkopšanai Ādažu poligonā. Tā karavīri un bitenieki var labi sadzīvot – netiek traucēta nedz karavīru apmācība, nedz apdraudēti paši biškopji," ministrijas preses dienesta informācijā citēts ģenerālmajors R. Graube.

Pasākuma ietvaros simboliski tika iecelts armijas galvenais bitenieks majors Aldis Grudinskis, kurš, būdams 3. Reģionālā nodrošinājuma centra poligona atbalsta centra priekšnieks, solījās bites regulāri apciemot.