22.01.2018 15:49

Vasaras sliktie laikapstākļi un drošības situācijas uzlabošanās pērn labvēlīgi ietekmēja Latvijas tūroperatoru darbību

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vasaras sliktie laikapstākļi un drošības situācijas uzlabošanās pērn labvēlīgi ietekmēja Latvijas tūroperatoru darbību LETA

Vasaras sliktie laikapstākļi Latvijā un drošības situācijas uzlabošanās ārvalstīs pērn labvēlīgi ietekmēja Latvijas tūroperatoru un tūrisma aģentūru darbību, pirmdien preses konferencē par starptautisko tūrisma izstādi "Balttour 2018" norādīja tūroperatora "Novatours" pārdošanas direktors Enriko Ružickis.

Viņš sacīja, ka pagājušais gads tūrisma operatoriem uzskatāms par veiksmīgu, jo pērn čarteroperatoriem bija pieprasījuma pieaugums visos to populārākajos tūrisma galamērķos. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka pozitīvs pienesums biznesam ir ļoti rūpīga nākamā gada piedāvājumu plānošana, ko, piemēram, "Novatours" veic jau savlaicīgi.

Vērtējot pieprasījuma tendences pērn, "Novatours" pārdošanas direktors norādīja, ka vēl aizvien Latvijas tūristu vidū populārākais galamērķis ir Turcija, uzsverot, ka šogad uz Turciju varēs aizlidot katru dienu, jo gandrīz katrs Latvijas tūrisma operators nodrošina reisu uz minēto valsti. Tāpat viņš norādīja, ka tūrisma piedāvājumā pērn parādījušies arī tādi jauni galamērķi kā Bari Itālijā, Tunisija un Maroka.


Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) viceprezidente Kitija Tigule arī apliecināja, ka pērn Latvijas tūrisma nozare 2017. gadu noslēgusi ar tūristu skaita, kas ceļo uz ārzemēm, pieaugumu.

Vērtējot ceļošanas drošības apsvērumus, viņa uzsvēra, ka aizvadītais gads tūrisma jomā bija mierīgāks un bija vērojama tūristu atgriešanās pie iepriekšējiem ceļošanas paradumiem. Vienlaikus viņa sacīja, ka papildu drošības garantu ceļotājiem šogad nodrošinās arī jaunā Eiropas Savienības direktīva, kas stāsies spēkā šovasar, nosakot visu tūrisma aģentūru un operatoru licencēšanu un mazinot negodīgas konkurences izplatību.

Kā ziņots, viesnīcā "Avalon Hotel and Conferences" šodien notika preses konference, kuras laikā klātesošie tika informēti par tūrisma izstādi "Balttour 2018", kas no šā gada 2. februāra līdz 4. februārim norisināsies starptautiskajā izstāžu centrā "Ķīpsala".

Tāpat pasākuma laikā klātesošie tika informēti par "Balttour" biznesa forumu profesionāļiem, kas norisināsies šā gada 31.janvārī viesnīcā "Grand Hotel Kempinski Riga".

Preses konferencē piedalījās Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) viceprezidente, Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta direktore Guna Japiņa, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava, tūroperatora "Novatours" pārdošanas direktors un izstādes "Balttour 2018" projektu vadītājs Dainis Bricis.

Izstādi-gadatirgu "Balttour" un biznesa forumu rīko ALTA sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1".