19.08.2012 16:22

Aptauja Ādažos: Vai uzticaties tirgus produkcijai?

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Ādažos: Vai uzticaties tirgus produkcijai? Krišjānis Grantiņš

Īpaši vasarās tirgū pieejams lielākais dārzeņu, piena produktu, ogu, augļu un gaļas izstrādājumu klāsts, turklāt – audzēts vai gatavots Latvijā.

Pašmāju produkcija mūsdienās lielveikalu uzvarošajā fonā ir retums un to zemnieku trumpis, kuri ieguldījuši darbu, lai izaudzētu garšīgu un kvalitatīvu vietējo pārtiku.

Tomēr daļai pārdevēju godaprāts nav pirmajā vietā, tāpēc ik pa laikam izskan Pārtikas un veterinārā dienesta kārtējais aizrādījums, ka zem daudzsološā uzraksta "Audzēts Latvijā" tomēr nopērkamas zemenes vai gurķi, kas iepirkti no Polijas vairumtirgotājiem.

Velta Milberga, pensionāre no Baltezera:

– Tirgū neiepērkos gandrīz nemaz, jo neesmu īsti pārliecināta par produktu izcelsmi un līdz galam neuzticos pārdevēju teiktajam. Dārzeņus pērku tikai pie zināmiem saimniekiem Kalngalē.

Māra Ančupāne, pašnodarbinātā no Ādažiem:

– Dārzeņus izvēlamies pirkt tirgū. Pārsvarā pērkam vietējos produktus, izņemot, ja ziemā pašu dārzeņi ir nekvalitatīvi vai ļoti dārgi, tad pērkam ārzemju. To, vai gurķis un tomāts audzis tepat Latvijā vai tomēr ievests, var redzēt "uz aci".

Svetlana Samoilenka, pensionāre no Kadagas:

– Tirgū iepērkos reti, jo no Kadagas uz tirgu Ādažos atbraukt ar autobusu ir dārgi. Taču, ja ir pa ceļam, labprāt iepērkos tur. Citādi izvēlos iepirkties tuvējos veikalos.

Ivars Grīnbergs, šoferis no Ādažiem:

– Tirgū iepērkos pastāvīgi un uzticos šai produkcijai. Parasti tirgū iegādājos gurķus, tomātus, kartupeļus un vasarā – ogas.


Foto: Krišjānis Grantiņš