09.01.2018 10:20

"Getliņi eko" piedalīsies konkursā "Eiropas Biznesa balva"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Getliņi eko" piedalīsies konkursā "Eiropas Biznesa balva" facebook.com/Getliņi eko

SIA "Getliņi eko" nominēta par vienu no labākajiem Eiropas uzņēmumiem "Ones to Watch" sarakstā, kas sastādīts pirmo reizi, analizējot visu Eiropas valstu spilgtākos uzņēmumus konkursa "European Business Awards" ("Eiropas Biznesa balva") ietvaros.

"European Business Awards" mērķis ir atbalstīt stiprākas un veiksmīgākas biznesa kopienas attīstību visā Eiropā. Tas tiek veikts, izceļot uzņēmumu un indivīdu veiksmes stāstus un nodrošinot atzinību labākajiem piemēriem. "The European Business Awards" šogad tiks pasniegts jau 11. reizi. Pērn tas aptvēra 33 000 uzņēmumus no 34 valstīm, informē SIA "Getliņi eko" pārstāve Linda Vītola-Barānova.

"Ones to Watch" ("Uzņēmumi, kuru izaugsmei ir vērts sekot līdzi") sarakstā ir atrodami 34 Eiropas valstu uzņēmumi, valstis un katrā valstī nominēto uzņēmumu saraksts ir publicēts vietnē www.businessawardseurope.com.

"Getliņi eko" šajā sarakstā tika iekļauti, jo atbilstoši vērtējumu kritērijiem uzrāda lieliskus attīstības rezultātus, kā arī ir inovatīvs, veiksmīgs un ētisks bizness, vēsta uzņēmuma pārstāve.

"Veidojot "Ones to Watch" sarakstu, mēs vēlējāmies izcelt daudzveidīgo un fantastisko Eiropas uzņēmumu veiksmīgo pieredzi. Šo uzņēmumu pamatā ir talants, mērķtiecīgs darbs un inovācijas, kas nodrošina darbavietas un sadarbības iespējas un kas veicina katras valsts labklājību. "Ones to Watch" saraksts veido jaunus atskaites punktus Eiropas biznesa saimes veiksmes kritērijiem," norāda Eiropas vērienīgākā dažādu nozaru biznesu novērtējuma "European Business Awards" izpilddirektors Adrians Trips (Adrian Tripp).

"Getliņi eko" kā viens no "Ones to Watch" uzņēmumiem piedalīsies tālākajā vērtēšanā atbilstoši kādai no 12 "European Business Awards" kategorijām, lai, iespējams, kļūtu par uzvarētāju savas valsts līmenī, skaidro L. Vītola-Barānova.

SIA "Getliņi eko" ir uzņēmums, kas nodarbojas ar Baltijas lielākā atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekošanu Rīgas rajonā, Stopiņu novadā, un īsteno lielāko vides aizsardzības projektu Baltijas valstīs. Siltumnīcu izveide un tomātu audzēšana ir Latvijā unikāls piemērs ekoloģiski saderīgu darbības virzienu ieviešanai. Energobloka saražotais siltums tiek izmantots "Getliņi eko" siltumnīcu apsildei, nodrošinot ideālu vidi lauksaimnieciskajai ražošanai gada aukstajos mēnešos. Siltumnīcu izveide poligona teritorijā, kur elektrības ražošanas rezultātā rodas siltums, ir reti izplatīta, bet pārbaudīta videi draudzīga pieredze citos Eiropas poligonos. To īsteno tādas valstis kā Holande un Zviedrija.

"Getliņos" strādā 110 darbinieku, un uzņēmuma apgrozījums 2016. gadā sasniedza 14,2 miljonus eiro. SIA "Getliņi eko" 2017. gada nogalē atzīmēja savas pastāvēšanas 20. gadadienu, norāda uzņēmuma pārstāve.