08.01.2018 10:47

Nākamajā gadā vairāk nekā 40% darba devēju ieplānojuši darbiniekiem algas pieaugumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nākamajā gadā vairāk nekā 40% darba devēju ieplānojuši darbiniekiem algas pieaugumu pixabay.com

2018. gadā palielināt atalgojumu vismaz dažiem darbiniekiem ir ieplānojuši 41% darba devēju, liecina interneta personāla atlases uzņēmuma "CV-Online Latvia" veiktā aptauja. 46% darba devēju darbinieku atalgojumu plāno saglabāt līdzšinējā līmenī.

Situācija atalgojuma ziņā saglabā nemainīgas tendences, secinājuši aptaujas rīkotāji. Pēdējo trīs gadu laikā vidēji 40% darba devēju atzīst, ka, pārskatot darbinieku atalgojumu, šajā gadā tas tiks palielināts vismaz dažiem. Salīdzinot ar pagājušā gada datiem, mazāk ir to darbavietu skaits, kas atalgojumu plāno samazināt – šajā gadā aptaujā to norādīja tikai 1%, kas ir par 3% mazāk nekā pērn. Savukārt 12% aptaujāto darba devēju atklāja, ka šogad dažiem darbiniekiem gaidāms atalgojuma pieaugums, bet dažiem tas tiks samazināts.

Atalgojuma palielināšanai darba devēji kā galveno iemeslu min vēlmi motivēt labākos darbiniekus turpināt strādāt attiecīgajā darbavietā – šādu atbildi snieguši 52% aptaujāto, kas ir gandrīz par 10% vairāk nekā gadu iepriekš. Tāpat par 10% gada laikā pieaudzis to uzņēmumu skaits, kuri, palielinot atalgojumu, cer samazināt darbinieku rotāciju, šī gada aptaujā to norādīja katrs piektais jeb 21%.

Prognozējamais atalgojuma pieaugums 44% aptaujāto uzņēmumu ir līdz 5%, bet 39% darba devēju atzina, ka to plāno vidēji līdz 10%, savukārt 17% darbavietās atalgojuma pieaugums paredzēts vairāk par 10%.