07.12.2017 12:03

"Laimas" jaunās ražotnes būvniecība Ādažos sāksies vasarā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Laimas" jaunās ražotnes būvniecība Ādažos sāksies vasarā "Laimas" jaunās ražotnes vizualizācija

6. decembrī Latvijas konditorejas uzņēmums "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" noslēdzis līgumu par zemes iegādi Ādažos "Laimas" ražotnes būvniecībai. Uzņēmums nākamo trīs gadu laikā jaunās "Laimas" ražotnes būvniecībā un turpmākā attīstībā investēs līdz 20 miljoniem eiro.

Pirkuma līgums paredz zemes iegādi, kā arī ārējo komunikāciju – ceļu pievadu, ūdens, gāzes, elektrības, kanalizācijas, meliorācijas un optiskā interneta – izbūvi iegādātajam zemes gabalam. Kā norādīja uzņēmumā, pirms līguma parakstīšanas tika veikta zemes ģeoloģiskā un ekoloģiskā izpēte, lai pārliecinātos par zemes atbilstību un grunts kvalitāti. Rezultāti apliecināja, ka zeme nav piesārņota un tā ir droša ražotnes celtniecībai.

Vienlaikus ir izstrādāts jaunās "Laimas" ražotnes būvprojekts, kas ir iesniegts Ādažu novada domē un ir saņemta būvatļauja, lai varētu turpināt darbu pie detalizētāka tehniskā projekta izstrādes. Būvprojektu pilnībā paredzēts pabeigt nākamā gada maijā, savukārt ražotnes celtniecību plānots sākt 2018. gada vasarā un pabeigt līdz 2019. gada pirmajam ceturksnim, lai 2019. gada nogalē varētu sākt pilnvērtīgu ražošanu jaunajā ēkā.

"Jaunā "Laima" ražotne atradīsies uz pilnībā jaunbūvētas ielas, kuru nosauks par Laimas ielu. Ar šādu iniciatīvu mēs vērsāmies Ādažu novada domē, un deputāti Ādažu domes sēdē ideju ir atbalstījuši," pavēstīja "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.