01.12.2017 10:28

Nākotne jau ir pienākusi jeb Interesanti fakti par uzņēmumu "Tesla"

Autors  “Kodols”, pēc Cleantechnica.com
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Uzņēmuma “Tesla” vadītājs Īlons Masks auto elektriskās uzlādes stacijā. Uzņēmuma “Tesla” vadītājs Īlons Masks auto elektriskās uzlādes stacijā. autoevolution.com un motortrend.com

"Tesla" ir ASV bāzēts uzņēmums, kas projektē, ražo un pārdod elektromobiļus. Vārds "elektromobilis" neizklausās diez ko moderni, un nešķiet, ka "vidējā" latvieša sapnis būtu kļūt par elektromobiļa īpašnieku. Bet – lēnāk pār tiltu!

Ieraugot "Teslas" jaunākos auto modeļus, ne vienam vien izbrīnā ieplešas acis: vai tā ir mašīna, kas atceļojusi no nākotnes? Dizaina ziņā "Tesla" neatpaliek no citām auto markām, turklāt tai ir dažādas priekšrocības salīdzinājumā ar automašīnām, kas patērē degvielu. Galvenā – tā nerada kaitīgos ogļskābās gāzes izmešus. Piedāvājam iepazīties ar interesantiem faktiem par uzņēmumu "Tesla", kas atklāj tā mērogu un ambīcijas.

Uzņēmums "Tesla"
ASV bāzētais uzņēmums, kas nosaukts par godu zinātniekam Nikolā Teslam, kļuvis par autobūves gigantu mazāk nekā 15 gadu laikā. Kopš uzņēmuma akciju palaišanas biržā to vērtība augusi par vairāk nekā 1000 procentiem. ASV valdība uzņēmumam aizdeva 465 miljonus dolāru, ko "Tesla" atmaksāja deviņus gadus pirms aizdevuma termiņa beigām.

Uzņēmumā patlaban ir nodarbināti 14 tūkstoši cilvēku.

Divu gadu laikā uzņēmuma vērtība pieaugusi no 27 miljardiem līdz 33,5 miljardiem ASV dolāru.

"Tesla" tirgo automašīnas bez dīleruzņēmumu starpniecības tieši patērētājiem. Daudzos ASV štatos šāds tirdzniecības veids ir aizliegts.

ASV Nevadas štatā tiek būvēta ražotne, kur tiks izgatavotas litija jonu baterijas "Teslas" automašīnām. Kad ražotne ar nosaukumu "Tesla Gigafactory" tiks pabeigta, tā būs otrā lielākā celtne pasaulē un tur strādās 6000 darbinieku. Tiek lēsts, ka ražotnes būvniecība izmaksās aptuveni sešus miljardus dolāru, un to plānots darbināt tikai ar atjaunojamajiem enerģijas resursiem.

Uzņēmuma "Tesla" vadītājs Īlons Masks
Uzņēmuma "Tesla" vadītājs Īlons Masks (Elon Musk), ko daudzi dēvē par "nākotnes cilvēku", ir ne tikai izgudrotājs, miljardieris, fanātisks cilvēks ar konkrētu vīziju par nākotni, bet arī veiksmīgs uzņēmējs jau kopš pusaudža gadiem. Pirmo datorspēli Masks izveidoja un pārdeva 12 gadu vecumā.

Uzņēmumā "Tesla" Masks investēja 70 miljonus dolāru privāto līdzekļu. Šobrīd viņa bagātība ir aptuveni 12,1 miljards dolāru. Jāpiebilst, ka alga, ko Masks saņem uzņēmumā "Tesla", ir viens ASV dolārs gadā.

Īlons Masks izveidojis daudzus uzņēmumus, un četri no tiem šobrīd ir vairāk nekā miljardu vērti: "SpaceX", kas būvē kosmosa kuģus sadarbībā ar NASA, saules enerģijas iekārtu ražotne "SolarCity", maksāšanas platforma "PayPal" un "Tesla".

Masks uzskata, ka nākotnē cilvēkiem vajadzētu izveidot koloniju uz Marsa. Viņaprāt, tas ir reāli izdarāms jau 2022. gadā.

Uzņēmuma "Tesla" vadītājs ir prezentējis dažādus tehnoloģiskus risinājumus mūsdienu transporta problēmām pasaulē, piemēram, superātrvilcienu, kas pārvietotos pa vakuuma tuneli, un daudzpakāpju tuneļu sistēmu zem lielpilsētām.

2008. gadā Maska vadītais uzņēmums "SpaceX" piedzīvoja vairākus neveiksmīgus kosmisko raķešu palaišanas mēģinājumus, "Teslas" radītais "Roadster" elektromobilis izrādījās nekvalitatīvs, un uzņēmumi bija par mata tiesu no bankrota. Taču Masks visu savu privāto naudu ieguldīja tehnoloģiju uzlabošanā, un sākās uzņēmumu veiksmes stāsts.

Īlons Masks ir trīsreiz precējies, divreiz ar vienu un to pašu sievieti, trīsreiz šķīries, sešu dēlu tēvs.

“Model S” ar vienu uzlādi var nobraukt aptuveni 400 kilometru, ātrumu 100 km/h sasniedzot trīs sekunžu laikā.“Model S” ar vienu uzlādi var nobraukt aptuveni 400 kilometru, ātrumu 100 km/h sasniedzot trīs sekunžu laikā.


Automašīnas
Pirmais uzņēmuma "Tesla" automobiļa modelis bija "Roadster". "Teslas" vadītājs Īlons Masks atzinis, ka tā bija "pilnīga katastrofa". Saskaroties ar neapmierināto klientu pūļiem un cenšoties risināt ar "Roadster" saistītās problēmas, Masks esot bijis tuvu nervu sabrukumam.

Populārais televīzijas autoraidījums "TopGear" smagi kritizēja "Roadster", par ko "Tesla" raidījuma veidotājus iesūdzēja tiesā. "TopGear" uzvarēja.

Šobrīd "Tesla" piedāvā trīs elektroauto modeļus: "Model S", "Model X" un "Model 3". Lētākais bāzes modelis "Model 3" maksā 35 tūkstošus dolāru, Eiropas tirgū tas tiks piedāvāts 2018. gada otrajā pusē. "Model S" dažādu versiju sākumcena ir no 71 tūkstoša līdz 123 tūkstošiem dolāru, "Model X" – no 80 tūkstošiem līdz 141 tūkstotim dolāru.

Ātrākā iespējamā elektomobiļa uzlāde speciālā uzlādes punktā ilgst 36 minūtes. Automašīnas "Tesla" var uzlādēt arī no parastās mājas kontaktrozetes, taču tad tas ilgs 36 stundas 30 minūtes.

Ar vienu uzlādi elektroauto atkarībā no modeļa var nobraukt no 400 līdz 613 kilometrus.

Amerikā viena "Teslas" automašīnas uzlāde izmaksā 13 dolārus. Ātrumu 100 km/h "Teslas" elektromobilis var sasniegt pat trīs sekundēs, turklāt gandrīz pilnīgā klusumā.

"Model X" ierīkota medicīnas standartiem atbilstoša gaisa filtrācijas sistēma.

"Teslas" ražoto automašīnu korpusiem ir augsta triecienizturība.

2018. gadā "Tesla" plāno aprīkot savas automašīnas ar pilnībā automātisku braukšanas sistēmu.

Priekšrocības
Elektromobiļi ne tikai nerada gaisa piesārņojumu, to īpašniekiem ir arī citas priekšrocības. Latvijā tās ir šādas:

bezmaksas uzlādes vietu tīkls;
samazināta uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likme – 10 eiro mēnesī;
pirmreizējā reģistrācija, kā arī reģistrācija, pirmo reizi saņemot speciālas nozīmes numura zīmi, ir bez maksas;
bezmaksas stāvvietas "Rīgas satiksmes" apsaimniekotajās autostāvvietās Rīgā;
elektromobiļi ir atbrīvoti no iebraukšanas maksas Jūrmalā;
atļauts braukt pa sabiedriskā transporta joslām.

Latvijā 2017. gada 1. oktobrī reģistrēti 389 elektrotransportlīdzekļi.