28.11.2017 13:13

Nākamnedēļ Salaspilī sabiedrībā aktuālas tēmas pārrunās meža nozares konferencē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nākamnedēļ Salaspilī sabiedrībā aktuālas tēmas pārrunās meža nozares konferencē pixabay.com

Nākamnedēļ Salaspilī norisināsies meža nozares pārstāvju konference, kurā pārrunās dažādas tēmas – kā tieši turpmāk tiks cirsti koki mežā, negodprātīgi piedāvājumi biotopu kartēšanas laikā, aktuālākā informācija par Eiropas Savienības atbalstu meža īpašniekiem un citas.

Konferencē piedalīsies zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, ar ziņojumiem uzstāsies pārstāvji no Zemkopības ministrijas, LLU Meža fakultātes, Dabas aizsardzības pārvaldes, Valsts meža dienesta, Lauku atbalsta dienesta, Latvijas Meža īpašnieku biedrības, MKPC un LVMI "Silava" vadošie pētnieki, informē LLKC sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Rūtenberga-Bērziņa.

"Konferencē diskutēsim par jautājumiem, kas sabiedrībā raisījuši plašu rezonansi saistībā ar izmaiņām likumdošanā par koku ciršanu mežā, kā arī par meža biotopu kartēšanas norisi, kas bažīgus dara meža īpašniekus. Jāpiezīmē, ka situāciju, kamēr biotopu kartēšana norisinās un rezultāti vēl nav zināmi, cenšas izmantot virkne personu, uzstājīgi piedāvājot nopirkt cirsmas vai īpašumus, biedējot meža īpašniekus ar sagaidāmiem ierobežojumiem nākotnē. Tādēļ aicinām piedalīties konferencē, lai gūtu aktuālu, tiešu un nesagrozītu informāciju," norāda LLKC Meža konsultāciju pakalpojumu centra direktors (MKPC) Raimonds Bērmanis.

Pasākumā aicināti piedalīties meža īpašnieki, apsaimniekotāji, mežsaimniecības uzņēmēji, nozarē nodarbinātie un citi interesenti. Konference norisināsies 6. decembrī Latvijas valsts mežzinātnes institūtā (LVMI) "Silava" Salaspilī, Rīgas ielā 111. Pasākums sāksies pulksten 11.00.

Vietnē www.laukutikls.lv tiks nodrošināta arī konferences tiešā translācija ar iespēju sniegt komentārus un uzdot jautājumus, vēsta I. Rūtenberga-Bērziņa.

Plašāka informācija un pieteikšanās: www.mkpc.llkc.lv, tālr. 63050477.