03.11.2017 20:03

Ādažu novada zivju apstrādes uzņēmums izpelnījies balvu "Lielais loms"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu novada zivju apstrādes uzņēmums izpelnījies balvu "Lielais loms" www.khselect.lv, Zemkopības ministrija

Piektdien Jūrmalas kultūras centrā Majoros zemkopības ministrs Jānis Dūklavs sveica Gada balvas zivsaimniecībā "Lielais loms 2017" laureātus un vecināšanas balvu saņēmējus – zivsaimniecības nozares uzņēmējus un jaunos darbiniekus.

Šogad laureātu nosaukumus, diplomus un balvas piešķīra piecās nominācijās, kā arī pasniedza balvu par mūža ieguldījumu zivsaimniecībā. Nominācijā "Gada uzņēmums zivju apstrādē" par labāko atzīta Ādažu novada Stapriņos bāzētā SIA "KH Select" (vadītājs Hanss Mellers Rasmusens).

Uzņēmumā nodarbojas ar auksti un karsti kūpinātu lašu, foreles, paltusa produktu pagatavošanu. 98% no saražotās produkcijas tiek eksportēta uz ES valstīm – galvenokārt Dāniju, Vāciju, Austriju, Itāliju, Spāniju. 2014. gadā "KH Select" paplašināja savu darbību un panāca strauju attīstību, uzceļot jaunu zvejas produktu apstrādes ražotni Ādažu novadā.

Atbilstoši konkursa "Lielais loms 2017" nolikumam, starp zivju apstrādes uzņēmumu vērtēšanas kritēriji ir apgrozījuma apjoma pieaugums gada laikā, rentabilitāte, produkcijas eksporta īpatsvars, ieguldījumi uzņēmuma attīstībā (jauni produkti, iepakojums, noieta tirgus), piedalīšanās vietējās un starptautiskās izstādēs un konkursos, iegūtas balvas un atzinības u.c.

Laureāta balvu nominācijā "Gada zvejas uzņēmums" saņēma SIA "BraDava", nominācijā "Gada akvakultūras uzņēmums" – SIA "Vlakon", nominācijā "Jauns un daudzsološs nozarē" laureāta titulu ieguva Reinholds Miķelsons, kurš ir atbildīgs par kuģu un to komandu darbu vairākos uzņēmumos, bet par balvas ieguvēju īpašajā nominācijā "Ieguldījums zivsaimniecības popularizēšanā" kļuva Engures novada individuālais komersants "Reinis B". Savukārt balvu "Par mūža ieguldījumu zivsaimniecībā" šogad saņēma biedrības "Latvijas Zvejnieku federācija" valdes priekšsēdētājs Ēvalds Urtāns, kurš, būdams arī Latvijas Zivsaimniecības pētniecības institūta pētnieks, sava mūža darbu veltījis piekrastes zvejniecības saglabāšanai un attīstībai.

Zemkopības ministrijas Gada balva zivsaimniecībā "Lielais loms" ir nozares augstākā atzinība par nozīmīgiem sasniegumiem un ieguldījumu nozares labā, un šogad tā tika rīkota trešo gadu. Balvas mērķis ir veicināt zivsaimniecības nozares attīstību un nozīmīgumu sabiedrībā.