09.08.2012 12:00

Aptauja: "Premium" segmentā iedzīvotāji labprātāk izvēlētos māju Rīgā un tās apkaimē

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Populārākās izvēles "premium" klases nekustamā īpašuma segmentā Latvijas iedzīvotāju vidū ir privātmāja Rīgā, privātmāja galvaspilsētas apkaimē vai apbūves gabals gleznainā vietā. 

 

Atbildot uz jautājumu, kādu "premium" klases nekustamo īpašumu aptaujātie iegādātos, katru no šiem variantiem norādījuši 27 procenti aptaujāto, liecina "premium" klases nekustamo īpašumu jomā strādājošā uzņēmuma "Baltic Sotheby's International Realty" veiktās aptaujas dati.

Vismazāko interesi Latvijas iedzīvotājos raisa dzīvoklis Jūrmalā - to nosaukuši tikai seši procenti. Ārzemju pircējiem gan tieši šī nekustamā īpašuma kategorija šķiet vispievilcīgākā, norāda kompānija.

19 procenti no aptaujātajiem kā vēlamo nekustamo īpašumu nosaukuši arī villu Jūrmalā.

"Baltic Sotheby's International Realty" secina, ka ir ievērojamas atšķirības starp vīriešu un sieviešu izvēlēm. 26 procenti sieviešu izteica interesi par villu Jūrmalā, kamēr vīriešu vidū šādu vēlēšanos pauda tikai 12%. Tikpat populāra kā villa sieviešu izvēlē bija māja Rīgā, ko arī nosaukuši 26%, un māja galvaspilsētas apkaimē, vēsta biznesa portāls "Nozare.lv".