04.08.2017 16:25

Te ir darbs – vakances Pierīgā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Viens no visaugstāk apmaksātajiem darbiem ir betonētājiem Viens no visaugstāk apmaksātajiem darbiem ir betonētājiem arhīvs

Vasara un līdz ar to arī atvaļinājumu laiks tuvojas noslēgumam. Pēc atpūtas perioda, iespējams, rodas vēlme savā dzīvē kaut ko mainīt. Šādos brīžos visbiežāk domājam par darbavietas maiņu, bet vai Latvijā tas ir tik viegli iespējams? "Rīgas Apriņķa Avīze" ieskatījās Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) mājaslapā, kur apkopotas Latvijas novados izsludinātās vakances.

Informācija par vakancēm ir visai plaša – sludinājumos tiek norādītas gan prasības pretendentiem, gan darba pienākumi, gan piedāvātais atalgojums (kas parasti ļoti reti tiek norādīts valsts un pašvaldību iestāžu publicētajos darba sludinājumos).

Kādas darba vietas pieejamas Pierīgā, un kādu atalgojumu sola darba devēji? Neuzskaitot pilnīgi visas, sniegsim ieskatu. NVA datos nav pieejama informācija par vakancēm Garkalnes, Krimuldas un Ropažu novados, un šāda informācija nav atrodama arī pašvaldību mājaslapās.

Ādažu novadā – palīgstrādnieki un pārdevēji

Ādažu novadā pieejamas 13 vakances, te darbu var meklēt gan veikalu pārdevēji, gan palīgstrādnieki – šo vakanču ir visvairāk. Pirmajiem atalgojums tiek piedāvāts, sākot no 390 eiro (visas summas minētas pirms nodokļu nomaksas), otrajiem – no trim eiro stundā. Ādažos nepieciešams arī kravas automobiļa vadītājs, kuram tiek solīta alga no 860 līdz 1200 eiro. Arī Ādažu novada pašvaldībai nepieciešami papildspēki. Tur darbā aicina peldēšanas instruktoru, ar likmi 4,12 eiro stundā, kā arī nekustamā īpašuma speciālista palīgu, ar atalgojumu, sākot no 542 eiro mēnesī.

Babītes novadā dominē starptautiskie uzņēmumi

Babītes novadā vakanču mazliet vairāk – 19. Visvairāk (piecas no tām) piedāvā Somijas uzņēmums Lindström, kam nepieciešami tehniskie darbinieki (atalgojums 550–650 eiro mēnesī), kā arī klientu apkalpošanas speciālists (alga – 450–520 eiro). Savukārt loģistikas speciālistam te sola 800–1000 eiro atalgojumu.

Vakances ir arī pazīstamajā uzņēmumā "Lāči", kur nepieciešams konditors un trauku mazgātājs. Savukārt starptautiskais uzņēmums "Exupery" aicina darbā konsultantus ar teicamām angļu un franču valodas zināšanām, piedāvājot algu no 859 eiro mēnesī. Visnovērtētākais amats Babītē ir betonētājs. Uzņēmumam "PK Serviss" tādi ir nepieciešami desmit, un viņiem piedāvā gabaldarba samaksu atbilstoši padarītajam no 900 līdz 1800 eiro.

Olaines novadā vajadzīgi "Maxima" pārdevēji un skolotāji

Visvairāk darba vietas Olaines novadā piedāvā veikals "Maxima" – tur gaida darbā gan pārdevējus, gan kasierus, gan noliktavas strādniekus un kontrolierus. Atalgojums visiem līdzīgs – no 2,38 eiro stundā. Savukārt Olaines vēstures un mākslas muzejam nepieciešams direktors, kam tiek piedāvāta alga no 985 eiro mēnesī. Olaines speciālā pirmsskolas izglītības iestāde "Ābelīte" gaida darbā gan sporta skolotāju uz pusslodzi (418 eiro), gan mūzikas skolotāju (no 602 eiro), gan speciālās izglītības skolotāju (no 882 eiro).

Baldonē darbā aicina tikai sociālās aprūpes iestāde

NVA sniegtā informācija liecina, ka vienīgā, kas Baldones novadā piedāvā darbu, ir Valsts sociālās aprūpes centra "Rīga" filiāle "Baldone". Tur nepieciešama medicīnas māsa, kurai pienākas 464–573 eiro atalgojums, interešu pulciņa audzinātājs (206 –261 eiro), santehniķis uz pusslodzi (195 eiro), sociālais darbinieks (543–690 eiro), ergoterapeits (540–700 eiro) un pavārs (389–460 eiro).

Siguldas jaunajā skolā nepieciešami pedagogi

Siguldas novada pašvaldībā un iestādēs šobrīd pieejamas 19 aktuālas vakances. Pašvaldība darbā aicina nekustamo īpašumu speciālistu (1004–1057 eiro), bet Kultūras pārvaldē izsludināta kultūras darba speciālista vakance (742–781 eiro). Siguldas Attīstības aģentūra aicina darbā klientu apkalpošanas speciālistu tūrisma informācijas centrā "Gūtmaņala".

Ņemot vērā, ka Siguldas novada pašvaldība šī gada rudenī atklās jaunu pirmsskolas izglītības iestādi "Tornīši", liela daļa pašvaldības aktuālo vakanču ir tās personāla nokomplektēšanai. Tur nepieciešami skolotāji un medmāsa. Pedagogi un medmāsa nepieciešami arī Siguldas 1. pamatskolā un Laurenču sākumskolā. Pedagogiem noteiktais atalgojums ir, sākot no 720 eiro par slodzi, bet medmāsai – no 595 eiro. Mores pamatskola aicina darbā direktora vietnieku izglītības un audzināšanas jomā, solot ikmēneša ienākumus 900 eiro apmērā.

Vēl Siguldā nepieciešami pārdevēji veikalā, apkopēji un elektromontieris.

Carnikavā – vakances tikai pašvaldībā

NVA mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka Carnikavā nepieciešami darbinieki tikai pašvaldības iestādēs. Tur meklē basketbola sporta speciālistu (no 235 eiro), mūzikas skolotāju bērnudārzā (no 1006 eiro), skolotāja palīgu, ar atalgojumu no 509 eiro, kā arī autobusa vadītāju (900 eiro).

Stopiņos – darbs medicīnā un veikalā

Stopiņu novadā visvairāk vakanču izsludināts Tuberkulozes un plaušu slimību centrā, kas atrodas Upeslejās. Tur nepieciešams farmaceits (no 920 eiro) un viņa asistents (no 780 eiro), kā arī medmāsa (418–626 eiro). Tāpat vairākas vakances pieejamas vietējos veikalos – gan "top!" veikalā, gan "Kuršos", "Lukoil" degvielas uzpildes stacijā. Vislielākais atalgojums – 1200 eiro – Stopiņu novadā pieejams autovadītājam loģistikas centrā "top!" Dreiliņos. Tiesa gan, tam nepieciešama C un E kategorijas autovadītāja apliecība un 95. kods.

Vēl NVA informācija liecina, ka Upesleju internātpamatskola–rehabilitācijas centrs aicina darbā divas radošas, atbildīgas un aktīvas pirmsskolas izglītības skolotājas, piedāvājot 750 eiro atalgojumu.

Mārupē – 3000 eiro alga

NVA dati liecina, ka Mārupes novadā pieejamas 33 darba vietas. Visvairāk – kravas automobiļu vadītājiem. Arī atalgojums viņiem tiek solīts augsts – no 859 līdz pat 1400 eiro. Tomēr visvairāk saviem darbiniekiem sola SIA "X INFOTECH", kas produktu grupas vadītājam ar biometrijas eksperta izglītību piedāvā, sākot no 3000 eiro lielu algu, bet sistēmanalītiķim – no 2500 eiro.

Vēl Mārupes novadā darbu var iegūt inženieri (no 2000 eiro), noliktavu strādnieki (no 534 eiro), apkopēji (2,5 eiro/h), krāvēji, tirdzniecības zāles darbinieki, pārdevēji, kasieri. Pašvaldībai nepieciešami skolotāji bērnudārzā, kuriem piedāvā atalgojumu, sākot no 800 eiro.

Inčukalnā "Gaujas koks" meklē papildspēkus

Visvairāk vakances – sešas – piedāvā SIA "Gaujas koks", kam nepieciešami tehniskie speciālisti – montētāji, atslēdznieki, virpotāji un citi. Atalgojums visiem tiek piedāvāts, sākot no 806 eiro mēnesī. Savukārt "Pindstrup Latvia" meklē darbiniekus kūdras sagatavošanā, par to maksājot no 200 līdz 700 eiro algu, turklāt nodrošinot ar bezmaksas transportu no Cēsīm–Siguldas–Vangažiem–Inčukalna uz darba vietu, kā arī bezmaksas pusdienas. Savukārt Inčukalna novada dome meklē juristu uz noteiktu laiku, piedāvājot 1229 eiro algu.

Ķekavas novadā nepieciešami infotehnologi un pārdevēji

Ķekavas novadā visvairāk darba vietas pieejamas infotehnoloģiju uzņēmumā "C.T.CO", kur nepieciešami ar programmēšanu saistīti speciālisti. Viņiem tiek solīts atalgojums, sākot no 859 eiro. Savukārt veikalu tīkls "Drogas" aicina darbā pārdevējus, kuru kandidātiem nepieciešama vien vidējā izglītība un B līmeņa valsts valodas zināšanas. Jāsaka gan, ka nekādas citas prasības par 460 eiro pirms nodokļu nomaksas par pilnas slodzes maiņu darbu, nebūtu korekti izvirzīt. Arī "Rimi" aicina darbā vecāko pārdevēju, solot maksāt 4,05 eiro stundā.

Mālpilī meklē sezonas strādniekus

No citiem novadiem Mālpils atšķiras ar nepieciešamību pēc sezonas lauksaimniecības strādniekiem – viņus te meklē seši lauksaimnieki, un visi kandidātiem ar pamatizglītību piedāvā atalgojumu no 859 eiro mēnesī. Savukārt Mālpils internātpamatskola aicina darbā angļu valodas skolotāju ar bakalaura izglītību, piedāvājot 680 eiro par nepilnu slodzi. Bērnudārzs "Māllēpīte" aicina darbā logopēdu uz 0,5 slodzi, ar atalgojumu 325 eiro.

Salaspils novadā – darbs veikalos un būvniecībā

Salaspils novadā darbu var iegūt gan betonētāji, gan pārdevēji. Būvnieki betonētājiem piedāvā atalgojumu, sākot no 850 eiro mēnesī, tirdzniecības nams "Kurši" preces pieņēmējam, pārdevējam un uzskaitvedim gatavs maksāt 3,5–4,2 eiro par stundas darbu, bet "Baltijas dārzeņi" meklē noliktavas pārzini (850–950 eiro), grāmatveža palīgu (800–870 eiro) un palīgstrādnieku (380–500 eiro). Salaspilī ir darbs arī celtņa operatoram, mehāniķim un vairākiem autovadītājiem.

Saulkrastos – tikai pārdevēji un pavāri

NVA lapā pieejamā informācija liecina, ka Saulkrastos ir darbs tirdzniecībā un ēdināšanā. Divi uzņēmumi meklē pārdevējus, piedāvājot 400–500 eiro lielu atalgojumu, savukārt kāda kafejnīca aicina darbā pavāru (970–1700 eiro) un pavāra palīgu (2,5–3,5 eiro stundā).

Sējā – skolas direktora vietnieks un traktorists

NVA dati liecina, ka Murjāņu sporta ģimnāzijā nepieciešams direktora vietnieks. Tur cilvēkam ar bakalaura izglītību un pieredzi piedāvā atalgojumu, sākot no 840 eiro mēnesī. Tajā pašā laikā lauksaimniecības uzņēmums "Veģi" meklē traktoristu darbam Sējas un Mālpils novados, piedāvājot atalgojumu no 680 eiro mēnesī.