01.08.2012 12:53

"Spilvā" palielinās vasaras dārzeņu ražas pārstrādes apjomi

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Līdz ar kabaču piegādēm Babītes novada augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumā "Spilva" turpinās 2012. gada dārzeņu ražas iepirkumi.

Kabaču piegādes paredzētas 32,9 tonnu apjomā, un to lielākā daļa nāk no Allažu, Cesvaines, Dobeles un Valkas apkaimes. Kabaču produkciju "Spilvā" ieplānots saražot četru nedēļu laikā.

"Šogad dārzeņu piegādes notiek aptuveni divas nedēļas vēlāk nekā citus gadus. Lauksaimnieki ir informējuši, ka, piemēram, lauka gurķi lielākajā daļā saimniecību bija jāpārsēj vēlreiz, jo pavasaris bija vēss un mitrs. Savukārt skābeņu audzētāji ir ziņojuši, ka, piemēram, Ventspils pusē skābenes šogad neauga jūnija mēnesī, jo bija ilgstošs sausums, savukārt Cēsu novadā pavasara skābenes laika apstākļu dēļ izziedēja, tādēļ tās tika nopļautas un piegādātājs tikai pirms divām nedēļām ir uzsācis skābeņu piegādi no jaunās ataudzes, kas ir atbilstošas "Spilvas" kvalitātes prasībām," informē "Spilvas" iepirkumu nodaļas vadītāja Anda Stepanoviča.

Neskatoties uz laika apstākļu ieviestajām korekcijām, dārzeņu piegādes "Spilvā" turpinās. Jau ir iepirkta 50,1 tonna skābeņu no paredzētā 118 tonnu iepirkuma, 9 tonnas kabaču no 32,9 tonnu iepirkuma.

Kopumā sezonas gaitā no Latvijas piegādātājiem ir paredzēts iepirkt arī 7,7 tonnas svaigu tīrītu sīpolu, 2,6 tonnas tīrītu burkānu, 1,2 tonnas selerijas sakņu, 1 tonnu diļļu, 0,3 tonnas pētersīļu lapas, 15 tonnas pelēko zirņu u.c. dārzeņus.

Ar svaigu zemeņu piegādi no Tukuma novada aizsākušies arī šī gada ogu ražas iepirkumi, kas turpināsies ar rudens ogu un pēc sezonas beigām - ar svaigi saldētu vasaras ogu iegādi. Precīzi ogu, augļu, rabarberu un arī mārrutku piegāžu apjomi būs skaidri zināmi iepirkumu sezonas gaitā, informē Andris Zeļenkovs, "Spilvas" sabiedrisko attiecību konsultants.