31.07.2012 11:41

Bizness: kā top asfalts Pierīgā

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Asfaltbetona rūpnīca Inčukalna novada Vangažos ir Ceļu būves firmas SIA "Binders" ražotne, kurā no sertificētām izejvielām tiek ražoti ceļu segumu materiāli.

Derīguma termiņš – trīs stundas

"Rūpnīcas teritorijā tiek ievesti un nosvērti materiāli, kas ir nepieciešami asfalta ražošanai – vietējo karjeru grants, ievestais bitumens, kas ir saistviela asfalta ražošanai, minerālais aizpildītājs un piedevas, kas uzlabo asfalta īpašības un tā kvalitāti," par to, kā top asfalts, stāsta asfaltbetona rūpnīcas Vangažos un Ādažos vadītāja vietnieks Haralds Feifs. "Visas asfalta šķembas, ko izmantojam ražošanā, tiek izvietotas rūpnīcas teritorijā tām paredzētos laukumos. Ja projektā paredzēts, tiek izmantotas granīta šķembas, ko ieved no Norvēģijas."

Tad šķembas tiek iekrautas dozatoros. Katrā no tiem ir viens no asfalta ražošanā nepieciešamajiem šķembu materiāliem. Tālāk materiāli tiek padoti uz žāvēšanas cilindru, kur tas tiek žāvēts vidēji pie + 180 grādu temperatūras.

Izžāvētais, karstais materiāls caur sietiem tiek iebērts uzkrāšanas bunkuros. Kopā ar bitumenu tas tiek nosvērts un samaisīts, iegūstot asfalta masu.

Saražotais asfalts nonāk uzglabāšanas bunkuros. Bunkuri ir izolēti un tajos asfaltu var uzglabāt aptuveni trīs stundas, īpaši nesamazinot tā temperatūru, kas vidēji ir + 160 grādi.

Ieklāšana pie 140 grādiem

Asfalta masu no uzkrāšanas bunkura ieber, ar pretpielipšanas šķidrumu apsmidzinātā auto transporta kravas kastē un ved uz attiecīgo objektu. Objektā asfalta temperatūrai jābūt aptuveni + 140 grādu, lai to varētu ieklāt.

Rūpnīcas ražība ir līdz 240 tonnām asfalta stundā. Vidējā ražošanas jauda – 160 tonnas stundā. Asfalts tiek ražots pēc iepriekšēja pasūtījuma.

Firmas vadošā tehnoloģe Vermona Lāce paskaidro, ka dažāda rupjuma šķembu maisījums veido asfalta masas karkasu. Tām pievieno izsijas vai smiltis, putekļus jeb dolomīta miltus, kas, tāpat kā šķembas, ir dabiskas izcelsmes sastāvdaļas, pēc tam pievienojot ceļu bitumenu un piedevas.

Asfalta testi laboratorijā

Katra saražotā partija tiek testēta asfaltbetona laboratorijā, tā nodrošinot patstāvīgu asfalta kvalitāti. Laboratorijas vadītājs Eduards Pavlovskis stāsta par pētījumiem, kādi tiek veikti: "No katras saražotās asfalta partijas noņemam paraugu un veicam dažādas tā pārbaudes, lai konstatētu, vai saražotajā asfaltā ir visas sastāvdaļas un tādā daudzumā, kā receptē paredzēts."

Galvenās sastāvdaļas asfalta masā ir dažāda raupjuma šķembas un bitumens. Lai noteiktu minēto komponentu daudzumu, paraugu uzsilda un no tā ar šķīdinātāju izmazgā bitumenu. Pēc tam nosver gan bitumenu, gan dažādus šķembu veidus.

Lai pārbaudītu pārējo asfalta sastāvdaļu daudzumu masā, tiek izmantoti aparāti, kuros cits virs cita ir novietoti atšķirīga smalkuma sieti. Cauri tiem tiek izsijāts asfalta parauga saturs. Katru frakciju nosver.

Termostatā pārauda, kā sagatavotais asfalts reaģē uz temperatūras svārstībām.

Vakuuma aparātā nosaka sagatavotās asfalta masas maksimālo iespējamo blīvumu, no kura veic pārējos aprēķinus. Pārbauda arī paraugus, ko 10 centimetru diametrā izurbj no katra ieklātā asfalta kilometra. Tos salīdzina ar laboratorijas paraugiem, kas palīdz pilnveidot un uzlabot asfalta ražošanas procesu.

Laboratorijā sablietēts saražotā asfalta paraugs.Laboratorijā sablietēts saražotā asfalta paraugs.


Visas asfalta šķembas, ko izmanto ražošanā, tiek izvietotas rūpnīcas teritorijā tām paredzētos laukumos. Ar frontālo iekrāvēju šķembas pieved un iekrauj dozatoros.Visas asfalta šķembas, ko izmanto ražošanā, tiek izvietotas rūpnīcas teritorijā tām paredzētos laukumos. Ar frontālo iekrāvēju šķembas pieved un iekrauj dozatoros.