25.07.2012 15:20

Visiekārotākās īres mājas ir Mārupē

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

No Pierīgas novadiem visiekārojamākā vieta, kur visvairāk cilvēki vēlas īrēt privātmājas, ir Mārupe.

Pieprasījums pēc īres privātmājām joprojām nav liels, bet saglabā stabilitāti. No Pierīgas novadiem vispieprasītākā ir Mārupe, taču palielinās interese arī par īres privātmājām Piņķos, it īpaši no ārvalstu klientu puses.


Palielinoties pieprasījumam, nedaudz pieaudzis arī privātmāju piedāvājumu skaits, galvenokārt mājas uz īri tiek piedāvātas Mārupē un Bieriņos, liecina nekustamo īpašumu kompānijas "Ober-Haus" dzīvojamo platību tirgus pārskats.

Savukārt citas nekustamo īpašumu kompānijas – "Arco Real Estate" – dati liecina, ka pieprasījums pēc īres mājām pašlaik trīs un pat četras reizes pārsniedz piedāvājumu.

"Tirgū pārsvarā ir mājas, kas piedāvājumos reklamējas jau vairākus gadus, nav apdzīvotas un iekārtotas," norāda uzņēmuma īres nodaļas vadītāja Līva Jaunozola.

Tā kā pašlaik jaunu privātmāju būvniecība praktiski ir apstājusies, izņemot gadījumus, kad īpašnieks būvē sev, nekustamo īpašumu kompānija prognozē, ka arī nākamgad šis privātmāju īres sektors neattīstīsies un īres maksas kāps, jo vēl joprojām māju būvniecības izmaksas nav rentablas.

"Situāciju tirgū varētu mainīt banku atņemto privātmāju īpašumu pabeigšana, labiekārtošana un izīrēšana. Privātmāju īrnieks pārsvarā slēdz īres līgumu uz trim līdz pieciem gadiem un vēlas īrēt šo īpašumu ilgtermiņā, tas arī ir viens no iemesliem, kādēļ privātmāju piedāvājums ir tik neliels," tā L. Jaunozola.

Viņa zina arī teikt, ka īpašumu īre Jūrmalā vasaras sezonā neatšķiras no iepriekšējiem gadiem – visi interesantie un kvalitatīvie īpašumi jau ir rezervēti pagājušā gada nogalē vai šī gada sākumā.

"Cenu amplitūdai nav nekādas loģiskas saistības ar ekonomisko situāciju valstī," uzsver "Arco Real Estate" pārstāve.