24.07.2012 22:50

"Mārupes Metālmeistars" jauno ražotni Jelgavā plāno palaist nākamgad

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Mārupes Metālmeistars" jauno ražotni Jelgavā plāno palaist nākamgad arhīvs

Olaines uzņēmums AS "Mārupes Metālmeistars", kas ieguvis tiesības nomāt zemesgabalu Jelgavā un būvēt uz tā ražotni, pagaidām nemaina plānu, ka jaunās ražotnes projekts jāpabeidz jau nākamgad.

 

AS "Mārupes Metālmeistars" komercdirektors Edgars Šturcs aģentūrai LETA pastāstīja, ka jaunās ražotnes projekts aizkavējies tā finansējuma risinājumos un ražotnes būvniecība nav sākta laikus, taču pagaidām uzņēmums nemaina plānu 2013. gadā pabeigt šo ražotni ar 50 darbavietām.

Patlaban AS "Mārupes Metālmeistars" risina finansējuma jautājumus. Ražotni uzņēmums plānojis būvēt, izmantojot pašu resursus un piesaistot kredītlīdzekļus, un šim projektam nav Eiropas Savienības fondu finansējuma.

"Jaunajā objektā plānojam to pašu metāla konstrukciju ražošanu lielākā apjomā, un šis projekts saistīts ar uzņēmuma ražošanas paplašināšanu," skaidroja E. Šturcs.

Kā ziņots, šā gada martā Jelgavas pilsētas dome šodien nolēma izsludināt konkursu par tiesībām nomāt zemesgabalu Viskaļu ielā 76, Jelgavā, un būvēt uz tā rūpnieciskās ražošanas objektu, pamatojoties uz AS "Mārupes Metālmeistars" iesniegumu.

Metāla būvkonstrukciju ražotājs AS "Mārupes Metālmeistars" informējis pašvaldību, ka šajā adresē plāno būvēt jaunu ražotni līdztekus esošajām Olainē un Jelgavā. Jaunajā ražotnē plāno nodarbināt aptuveni 50 cilvēku, un topošās ražotnes apgrozījums plānos tiek prognozēts ap trim četriem miljoniem latu gadā.

AS "Mārupes Metālmeistars" līdz šim darbojas divas ražotnes – "Nordic Industrial Park" teritorijā Rūpnīcu ielā 4, Olainē, un "NP Jelgavas Biznesa Parks" teritorijā Aviācijas ielā 18, Jelgavā.

Ražotnēs Olainē un Jelgavā tiek nodarbināti aptuveni 60 strādnieki, konkrēti Jelgavas ražotnē – 18. Uzņēmuma apgrozījums pērn bijis pieci miljoni latu.

"Mārupes Metālmeistars" ražo tērauda jumtu un sienu segumus, ūdens noteksistēmas un visus nepieciešamos papildelementus jumtu ierīkošanai, kā arī dažādu gabarītu metāla konstrukcijas. Visa kompānijas produkcija pazīstama ar preču zīmi "Metalmaster".

Izplatītākie uzņēmuma produkti ir tērauda jumtu un sienu segumi, ūdens noteksistēmas, papildelementi, sniega aiztures un drošības barjeras, dūmvadu un skursteņu elementi, jumtu lūkas un dažādas metāla konstrukcijas.

AS "Mārupes metālmeistars" apgrozījums 2011. gadā bija palielinājies par 16,9 % salīdzinājumā ar 2010. gadu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.

2011. gadā uzņēmums strādāja ar 4,5 miljonu latu apgrozījumu, bet 2010. gadā uzņēmums strādāja ar 3,85 miljonu latu apgrozījumu.

"Mārupes metālmeistara" peļņa 2011. gadā bija 72 698 lati, un tā ir par 57,7 % lielāka nekā 2010. gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 46 104 lati. 2009. gadā uzņēmuma peļņa bija 42 797 lati.

"Mārupes metālmeistara" komercdirektors Edgars Šturcs biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja, ka apgrozījuma un peļņas pieaugumu pērn veicināja ievērojami pieaugušie eksporta apjomi uz Zviedriju.

"Eksportējam galvenokārt metāla būvkonstrukcijas, un patlaban Zviedrija un arī Somija ir kļuvušas par uzņēmuma galvenajiem eksporta tirgiem. Vietējā tirgū pieprasījums ir diezgan neliels, lielākā daļa tiek eksportēta," sacīja E. Šturcs.

Viņš piebilda, ka iecerētā jaunā ražotne Jelgavā varētu uzņēmuma gada apgrozījumu palielināt vēl par trīs līdz četriem miljoniem latu.

Kā liecina "Firmas.lv" datubāze, uzņēmuma pamatkapitāls ir 205 000 latu, bet visas akcijas 2010. gada sākumā piederēja Jānim Grāvītim. Akcionāru saraksta iesniegšana Uzņēmumu reģistrā gan nav obligāta, tādēļ precīzs saraksts par akciju sabiedrību akcionāriem pieejams tikai pašā akciju sabiedrībā, bet par publiskajām akciju sabiedrībām – Latvijas Centrālajā depozitārijā.

Iepriekš:
Olaines uzņēmums "Mārupes Metālmeistars" plāno būvēt jaunu ražotni Jelgavā