18.07.2012 19:03

Septiņmiljonais lidostas pasažieris – nepālietis no Minhenes

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Starptautiskās lidostas ”Rīga” valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse (pirmais no labās), valdes loceklis Aldis Mūrnieks un lidsabiedrības ”airBaltic” korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags sveic septiņmiljono pasažieri. Starptautiskās lidostas ”Rīga” valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse (pirmais no labās), valdes loceklis Aldis Mūrnieks un lidsabiedrības ”airBaltic” korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags sveic septiņmiljono pasažieri. Lidostas "Rīga" arhīvs

18. jūlijā Mārupes novadā esošajā starptautiskajā lidostā "Rīga" tika sagaidīts septiņmiljonais tranzīta pasažieris kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Nepālietis Hari Adhikari mūsu valstī ieradās ar aviokompānijas "airBaltic" reisu no Minhenes un tālāk devās uz Helsinkiem.

"Nacionālā aviokompānija "airBaltic" nodrošina mums to, ka Rīgas lidosta ir arī tranzīta mezgls," uzsver starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse, piebilstot, ka "tranzīta/transfēra ceļotāji pašlaik ir nozīmīga lidostas "Rīga" pasažieru daļa".

Svinīgajā pasākumā Starptautiskās lidostas "Rīga" darbinieki septiņmiljonajam pasažierim dāvāja iespēju piecas reizes gada laikā kopā ar pavadošo personu izmantot lidostas biznesa zāli, kā arī pasniedza lidostas suvenīrus, informē Sarmīte Rinmane, lidostas "Rīga" preses sekretāre.

Starptautiskā lidosta "Rīga" šī gada pirmajos sešos mēnešos apkalpojusi 2 243 575 pasažierus, no kuriem 791 075 bija tranzīta/transfēra pasažieri. Populārākie tranzīta/transfēra galamērķi no mūsu valsts lidostas pašlaik ir Viļņa, Tallina, Helsinki, Maskava un Kijeva.

Pērn lidosta apkalpoja 5,1 miljonu pasažieru, no kuriem 1,9 miljoni bija transfēra/tranzīta ceļotāji.