18.07.2012 17:30

"Olainfarm" paplašina tirgu un "audzē" realizācijas apjomu

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. Arhīvs

Olaines novadā esošajam farmācijas uzņēmumam "Olainfarm" jūnijā izdevies par piekto daļu palielināt realizācijas apjomus salīdzinājumā ar šo pašu periodu pērn.

Uzņēmuma veiktie aprēķini, kas pagaidām gan ir tikai provizoriski, liecina, ka jūnijā produktu realizācija ir palielinājusies par 20 procentiem, kas naudas izteiksmē ir 4,16 miljoni latu.

Kā liecina farmācijas uzņēmuma vietnē publicētā statistika, lielākais realizācijas apjoma pieaugums ir bijis kaimiņvalstī Lietuvā – 51 procents. Iespaidīgs rezultāts sasniegts arī Latvijā – pārdošanas apjomi palielinājušies par 291 procentu. Nedaudz sliktāk veicies Baltkrievijā, kur realizācija palielinājusies par 201 procentu.

Lai gan realizācijas apjomi par 15 procentiem gada laikā ir sarukuši, "Olainfarm" lielākais noieta tirgus joprojām bija Krievijā – 31 procents no visas produkcijas nonāk šajā mūsu kaimiņvalstī.

Šajā Pierīgas uzņēmumā ražotie medikamenti nonāk ne tikai tuvāko kaimiņvalstu aptieku plauktos, bet ceļo arī līdz tādām eksotiskām un tālām zemēm kā Austrālija un Taivāna. Austrālijā nonāk divi procenti no realizētā produkcijas apjoma, bet uz Taivānu ceļo par procentu vairāk.