18.07.2012 09:20

Vasara viducī, bet atpūtnieku Jomas ielā joprojām nav

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Lietus un aukstums būtiski ietekmējis rosību Jomas ielā. Lietus un aukstums būtiski ietekmējis rosību Jomas ielā. Juris Zariņš, www.kasjauns.lv

Aukstā un lietainā vasara būtiski ietekmējusi Jūrmalas dzīvi. Parasti tik rosīgajā kūrorta pilsētā dzīve šķiet sastingusi. Vietējiem uzņēmējiem tirgošanās no rokas neiet, un šķiet, ka situāciju maz uzlabos arī konkurss "Jaunais vilnis".

 

Kūrorta pilsētā Jūrmalā lielākā rosība sākas ap maiju, taču visvairāk cilvēku šajā Pierīgas pusē sastopami jūlijā, kad daudziem sākas atvaļinājumu laiks. Tad šeit sastopami gan vietējie, gan ārvalstnieki, vēsta "TV Spektrs" sižets.

Tajā arī norādīts, ka šogad aukstā un lietainā vasara ieviesusi savas korekcijas. Pašā Jūrmalas sirdī Jomas ielā valda neierasts klusums – vientulīgi tukši stāv āra kafejnīcu galdiņi, braucējus gaida velosipēdi nomas punktā, un tikai retais garāmgājējs piestāj pie tirgotāju bodītes.

Uzņēmējiem šī lietainā vasara izskatās, ka sanāks ļoti "sausa".

"Ar tirgošanos neiet," atzīst uzrunātā Jomas ielas pārdevēja Vita Konošonoka. Situāciju neuzlabo arī tas, ka jau pēc nedēļas sāksies festivāls "Jaunais vilnis", kas iepriekš pulcējis ietekmīgos un turīgos un nozīmē labus ienākumus arī vietējiem uzņēmējiem.

Vēlmi apskatīt Jūrmalu laikapstākļi nav mazinājuši vien pašiem rūdītākajiem pilsētas viesiem.

"TV Spektrs" sižets par aukstās vasaras nelabvēlīgo ietekmi uz biznesu Jūrmalā