01.09.2016 14:19

FOTO: Ādaži sagaida sava "Lido" restorāna atvēršanu

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Ādaži sagaida sava "Lido" restorāna atvēršanu Ģirts Kondrāts

Trešdien Ādažos svinīgi tika atklāts pirmais "Lido" ķēdes restorāns Latvijā, kas atrodas ārpus Rīgas. Kā tika uzsvērts atklāšanas runās, Ādaži ne reizi vien ir bijuši pirmie, piedāvājot jaunus pakalpojumus. Piemēram, savulaik te tika atvērta pirmā picērija un izcepta pirmā franču baltmaize valstī.

"Savas pastāvēšanas turpat 30 gados, atverot restorānu ārpus Rīgas, mēs gribējām uzsvērt to, ka savus ēdienus gatavojam no laukos augušiem produktiem un nevis kaut kādām "sintētikām". Savukārt ienākot Ādažos, atcerējāmies, ka šeit pirms vairākiem gadu desmitiem bija labākais kolhozs Padomju Savienībā, ko visi apbrīnoja, bet tagad šeit būs pirmais "Lido" restorāns ārpus galvaspilsētas.


Ādažus izvēlējāmies apzināti, jo te cauri iet ceļš, kas mūs savieno ar Igauniju un tālāk ar Somiju un Zviedriju. Lai garāmbraucēji redz, ko mēs varam piedāvāt un ar ko lepojamies," atklāšanas dienā portālam "Apriņķis.lv" sacīja uzņēmuma īpašnieks Gunārs Ķirsons.

Arī Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks bija priecīgs, ka Ādažos ienācis vēl viens spēcīgs sabiedriskās ēdināšanas spēlētājs.

"Kādreiz Ādažos bija picērija, uz kuru savulaik brauca galvaspilsētas iedzīvotāji un stāvēja stundu rindā, lai apēstu picas gabalu. Šeit bija arī pirmā maizes ceptuve, kas cepa franču maizi, bet tagad esam sagaidījuši "Lido" restorāna ienākšanu. Tā mēs pamazām kļūstam par īstu pilsētu," bilda Ādažu domes priekšsēdētājs, skaidrodams, ka tikpat svarīga, cik ražotņu atvēršana, novadā ir arī dažādu pakalpojumu paplašināšanās un līdz ar to arī darbavietu pieaugums.

Jaunais restorāns, kas atrodas zem viena jumta ar tirdzniecības centru "Apelsīns", vienlaikus varēs uzņemt līdz 120 viesiem.

Ēdienu cenu politika, kā sacīja G. Ķirsons, ir veidota tā, lai varētu paēst gan par pusotru eiro, gan būs ko piedāvāt klientam, kas atbrauks ar dārgu "Bentley" limuzīnu.

Atklāšanas pasākumā bērni un viņu vecāki pulcējās uz "Lido" uztura skolas atklāto meistarklasi, kurā uzzināja gan galda klāšanas, gan veselīga uztura pamatprincipus. Bērni apguva "šķīvja likumu" jeb padomus, kā pareizi plānot ēdienreizi, lai tajā būtu visas ikdienā nepieciešamās uzturvielas, kā arī apguva galda klāšanas pamatus un pie skaisti klātā galda ar gandarījumu baudīja pašu izvēlētos ēdienus.

Savukārt restorāna jauno dizaina, kas atbilst Berlīnē atvērtajam G. Ķirsona restorānu konceptam, veidojusi māksliniece Evija Ķirsone. Viņas izstrādātais iekārtojuma ļauj ēdienreizi baudīt skaistā, mājīgā un latviešu tradīcijām caurvītā interjerā.

Kā ievēroja "Apriņķis.lv", trešdien Ādažu "Lido" bistro atklāšanas viesu vidū bija arī kādreiz slavenākais latviešu hokejists Helmūts Balderis un jau jaunākas paaudzes hokejists Rodrigo Laviņš, kurš tagad trenē "Lido" junioru hokeja komandu.