20.06.2012 12:07

Atkopjamies no krīzes: Carnikavā top jauns ģimenes māju ciemats

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Atkopjamies no krīzes: Carnikavā top jauns ģimenes māju ciemats www.nordichomes.lv

Carnikavas novadā atklāts topošo privātmāju ciemats "Tuvi Carnikava" ar 83 privātmāju apbūves gabaliem.

Gluži kā pirmskrīzes laikā – interesenti jau var aplūkot un izstaigāt pirmās pilnībā mēbelētas demonstrācijas mājās: individuālo 100 kvadrātmetru plašo māju un divģimeņu māju, kas uzceltas Zeltiņu ielā.

Carnikavas novada domes teritorijas plānotājs Zintis Varts portālam Apriņķis.lv norādīja, ka "patlaban Carnikava nav cita dzīvojamo māju piedāvājuma." Būvniecību jaunajā ciematā veiks uzņēmums SIA 'Nordic Homes."

Uzņēmuma mārketinga direktore Maija Sīle pastāstīja, ka katrs apbūves gabals būs aptuveni 1500 kvadrātmetrus liels. Tiek piedāvāti tipveida koka modeļu māju projekti, sākot no 100 kvadrātmetru plašas trīsistabu mājas līdz pat 239 kvadrātmetrus plašam namam. Mājas celtas, izmantojot "3E" tehnoloģiju, ko raksturo energoefektivitāte, ekoloģija un ergonomika, norāda M. Sīle. Ēkas top ražotnē Jelgavā.

Katrai ēkai pieslēgta centralizēta ūdensapgāde no artēziskā urbuma, elektrība un gāzes pievads. Ap katru zemes gabalu būšot žogs. Ciematā sola veidot asfaltētas un apgaismotas ielas.

Pircējiem firma SIA "Nordic Homes" piedāvā iegādāties gan tikai zemesgabalus un māju projektus, gan iegādāties jau uzbūvētu un ar mēbelēm aprīkotu māju un zemi.